200 gramų | šokoladas (baltasis) |
200 gramų | šokoladas (juodasis) |
300 gramų | grietinėlės, 35% (35% riebumo) |
3 valgomieji šaukštai | kava (tirpi) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės rutuliukai „Raffaello“
- Lengvi riešutų saldainiai
- Mini pavlovos
- Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- Pieniški saldainiai
- Morengai
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Vynuogės šokolade
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Vaniliniai morengai
- Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
- Kalėdiniai ledinukai
- Velykė
- Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
- Rafaelo
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Baltojo šokolado saldainiai
- Moliūginiai saldainiai
- Irisiniai saldainiai
Šokoladiniai kamuoliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Šokoladas, baltasis,
200 gramų -
Šokoladas, juodasis,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%, 35% riebumo,
300 gramų -
Kava, tirpi,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grietinėlę kaitiname ant vidutinės ugnies. Dar neužvirus supilame kavą. Tada verdame apie 20 minučių.
Baltą šokoladą susmulkiname ir beriame į grietinėlę. Dar kaitiname, kol šokoladas ištirpsta.
Masę nuimame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Kai ši masė pravėsta dedame į šaldytuvą (geriausia per naktį).
Formuojame rutuliukus ir dedame ant folijos. Kai visi kamuoliukai padaryti dedame dar į šaldytuvą ir gaminame glaistą.
Susmulkiname juodą šokoladą, su dideliu procentu kakavos, ir kaitiname ant garų vonelės, kol jis ištirpsta.
Kamuoliukus merkiame į ištirpintą šokoladą, dantų krapštuko pagalba, ir vėl dedame ant folijos. Kai visi saldainiai baigti, dedame į šaldytuvą porai valandų.