
150 mililitrų | vanduo (želatinai ištirpinti) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
100 mililitrų | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
400 mililitrų | cukrus |
100 ml kokoso drožlių sumaišytų su 1 valgomu šaukštu kakavos.
1. Užpilk želatiną šaltu vandeniu ir leisk pastovėti 5 min. Ištirpink želatiną ant silpnos ugnies pastoviai maišant (neperkaitinti).
2. Supilk likusius ingredientus į gilesni indą ir gerai išmaišyk mikseriu.
3. Praaušusią želatiną pilk į indą su sumaišytais likusiais ingredientais labai plona srovele (kartais net sustojant), pastoviai plakant mikseriu. Plakti mikseriu mišinį iki standžių putų. Tai gali užtrukti iki 20-30 min.
4. Sumaišyk kokoso drožles su kakava ir viena puse šio mišinio pabarstyk formelę (20x30cm).
4. Sukrėsk standžiai išplaktą masę i formelę, palygink paviršių ir užbarstyk ant viršaus likusią kokosų ir kakavos mišinio dalį.
5. Padėk i šaldytuva kad sustengtų (mažiausiai 3-4 val). Vėliau pjaustyk norimo dydžio kvadratukais.
P.S. Želatina yra naudojama ta, kuri yra milteliais, ne granulėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės ledai
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Šokoladiniai ledai
-
Šokoladinis desertas
-
Ledai ''Skanumėlis''
-
Kuskuso desertas
-
Rabarbarų drebučiai
-
Skanėstas su saulėgrąžomis
-
Bananų salotos su abrikosais
-
Vaisių salotos
-
Grietinėlės ledai
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Ryžių desertas
-
Viskio karamelė
-
Cake pops‘ai
-
Šokoladinis tortas
-
Gaivus gardėsis "Avietėlė"
-
Aronijų ir obuolių želė
-
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
-
Tortas "Grietinė"
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, želatinai ištirpinti,
150 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukraus pudra,
100 mililitrų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Apibarstymui:
100 ml kokoso drožlių sumaišytų su 1 valgomu šaukštu kakavos.
1. Užpilk želatiną šaltu vandeniu ir leisk pastovėti 5 min. Ištirpink želatiną ant silpnos ugnies pastoviai maišant (neperkaitinti).
2. Supilk likusius ingredientus į gilesni indą ir gerai išmaišyk mikseriu.
3. Praaušusią želatiną pilk į indą su sumaišytais likusiais ingredientais labai plona srovele (kartais net sustojant), pastoviai plakant mikseriu. Plakti mikseriu mišinį iki standžių putų. Tai gali užtrukti iki 20-30 min.
4. Sumaišyk kokoso drožles su kakava ir viena puse šio mišinio pabarstyk formelę (20x30cm).
4. Sukrėsk standžiai išplaktą masę i formelę, palygink paviršių ir užbarstyk ant viršaus likusią kokosų ir kakavos mišinio dalį.
5. Padėk i šaldytuva kad sustengtų (mažiausiai 3-4 val). Vėliau pjaustyk norimo dydžio kvadratukais.
P.S. Želatina yra naudojama ta, kuri yra milteliais, ne granulėmis.