Zefyrai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukrus
2.5 valgomojo šaukšto želatina
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgštis
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis soda
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Zefyrai

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (9)


  • latvis 2017-05-30 20:38

    blogiems sokejams ir kiausiai trukdo jei gu nemokat gamint tai ir ne gaminkit ir dar kokes cia nesamones rasost ar jus deblai jai nemuokat gamint tai negaminkit dar karta sakau


  • Taiaš 2015-08-12 19:53

    Ant kilogramo cukraus ir dar viso kito 1 a. š. sodos tikrai nedaug. Be to, nemaišykit mornegų su zefyrais. Tai morengams reikalingi baltymai.


  • dovie 2015-06-24 11:05

    galima ir ant lauzo


  • ema 2015-05-06 20:57

    Tai jie ar skanus nežinau ką ar man gaminti


  • Ingrida 2015-01-28 11:45

    O kokiu tikslu soda vartojama? Juk kepti nereikia. Ir dar tiek daug? Ar nesijaučia jos skonis?


  • justas 2014-01-23 11:24

    as manau kad zefyrai yra skanus


  • lina 2014-01-20 15:57

    tai saldi mase, bet ne zefiras. zefirui nenaudojamas želatinas, tik agar agar arba pektinas. ir butinai obuoliu tyre.Lietuvoj kažkodel zefiru vadinama baltimu ir cukraus plakinis, o tai neatitinka tikroves


Daugiau receptų