1 | kondensuotas pienas (saldintas) |
40 gramų | sviestas (nedidelis gabaliukas, sumaišytas su 1 v.š. kakavos) |
2 valgomieji šaukštai | kakava |
šiek tiek | vynuogės |
šiek tiek | pabarstukai |
šiek tiek | kokoso drožlės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Irisiniai saldainiai
- Žiemos skanumynas
- Imbieriniai cukatai
- Džiovintų vaisių saldainukai
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Karamelinės lazdelės
- „Šokoladinis miškas“
- Moliūginiai saldainiai
- Migdolų nuga
- Morengai
- Karameliniai saldainiai su riešutais
- Avižų ir kokosų juostelės
- Saldainiai su riešutais
- Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- Karamelės saldainukai
- Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Riešutinis vaflių tortas
- Migdoliniai triufeliai
- Naminiai "Bounti"
Saldainukai "Brigadeiros"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kondensuotas pienas, saldintas,
1 -
Sviestas, nedidelis gabaliukas, sumaišytas su 1 v.š. kakavos,
40 gramų -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai - Vynuogės
- Pabarstukai
- Kokoso drožlės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą su storesnėmis sienelėmis supilame kondensuotą pieną ir šaukštą sviesto, užkaičiame ir ant lėtos ugnies verdame pastoviai maišant su mediniu šaukštu. Masė linkusi svilti, dėl to negalime atsitraukti nuo puodo. Masė verda apie 15 min. Verdame iki tol kol perbraukus per dugną masė lėtai uždengia dugną. Tada nuimame nuo ugnies, supilame į lėkštę ir leidžiame masei visiškai atvėsti. Suberti kakavą ir gerai išmaišyti.
Kai masė atvėsta rekomenduoju įkišti į šaldytuvą, kad gerai pašaltų, tada bus lengviau formuoti rutuliukus. Kai jau turime atvėsusią masę, šaukštelį ir rankas ištepame sviestu – plonu sluoksniu, nes jei ištepsite per storai bus nepatogu formuoti. Su šaukšteliu atkabiname gabalėlį masės, delnuose išsukame rutuliuką, jį suplojame ir į vidų dedame vynuogę, rutuliuką apvoliojame pabarstukuose.