
1 stiklinė | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
15 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žiemos skanumynas
-
Ledinukai "popsiukai"
-
Vaiduokliukai
-
Bananinis desertas ant pagaliukų
-
Saldūs rutuliukai
-
Lizdeliai
-
Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Šokoladiniai saldainiai
-
Vynuogės šokolade
-
Karameliniai saldainiai su riešutais
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Bananai šokolade
-
Varškės rutuliukai „Raffaello“
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
-
Džiovintų vaisių saldainiai
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Saldainiai su riešutais
-
Rafaelo
Naminė karamelė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
Supilame cukrų į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, tik jokiu būdu neleidžiame užvirti. Kai cukrus pradeda tirpti, reikėtų pradėti po truputį maišyti, kad viskas tolygiai ištirptų.
Kai nebeliks cukraus kristaliukų, nuimame masę nuo ugnies ir įpilame truputį pieno (galima naudoti riebią grietinėlę) ir maišome. Tuomet galima lėtai supilti likusį pieną ir viską gerai išmaišyti (pieno galima pilti ir mažiau). Jeigu masė sušoks į kristalus, viską reikėtų kaitinti tol, kol kristalai ištirps. Pabaigoje įdėti svieto ir palikti atvėsti.
Šis karamelinis padažas puikiai tinka ledams, vaisiams, uogoms (o ypač visų mėgstamoms braškėms), obuolių pyragams gardinti. Į padažą galite įdėti truputį druskos, tuomet jis tobulai tiks šokoladiniams kepiniams.
Komentarai (1)
-
Lukas
2015-04-21 21:53
Dariau paskui prisvilo puodas, o paskui teko visus 2 valandas mirkyti. Vienu zodziu prie cukraus reikia ir vandens