| 1 stiklinė | cukrus |
| 1 stiklinė | pienas |
| 15 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vynuogės šokolade
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Velykė
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Šokoladiniai saldainiai
-
Naminiai "Bounti"
-
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
-
Šokoladiniai kamuoliukai
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Bananai šokolade
-
Saldainiai su maskarponės sūriu
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Zefyrai
-
Popsiukai šokolade
-
Tinginys su riešutais
-
Žiemos skanumynas
-
Vaisių ir riešutų saldainiukai
-
Irisiniai saldainiai
-
Kalėdiniai ledinukai
-
Avižų ir kokosų juostelės
Naminė karamelė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Pienas,
1 stiklinė -
Sviestas,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supilame cukrų į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, tik jokiu būdu neleidžiame užvirti. Kai cukrus pradeda tirpti, reikėtų pradėti po truputį maišyti, kad viskas tolygiai ištirptų.
Kai nebeliks cukraus kristaliukų, nuimame masę nuo ugnies ir įpilame truputį pieno (galima naudoti riebią grietinėlę) ir maišome. Tuomet galima lėtai supilti likusį pieną ir viską gerai išmaišyti (pieno galima pilti ir mažiau). Jeigu masė sušoks į kristalus, viską reikėtų kaitinti tol, kol kristalai ištirps. Pabaigoje įdėti svieto ir palikti atvėsti.
Šis karamelinis padažas puikiai tinka ledams, vaisiams, uogoms (o ypač visų mėgstamoms braškėms), obuolių pyragams gardinti. Į padažą galite įdėti truputį druskos, tuomet jis tobulai tiks šokoladiniams kepiniams.
Komentarai (1)
-
Lukas
2015-04-21 21:53
Dariau paskui prisvilo puodas, o paskui teko visus 2 valandas mirkyti. Vienu zodziu prie cukraus reikia ir vandens
