
Žaliuokės savo sultyse
INGREDIENTAI:
šiek tiek | lauro lapų (malti lapeliai) |
šiek tiek | žaliuokės |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | kvapieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Marinuotos paprikos
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Svarainių uogienė
-
Šaldytos rūgštynės žiemai
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Parauginti agurkai
-
Kriaušienė
-
Žemuogės cukruje
-
Agrastų marmeladas
-
Marinuota cukinija
-
Cukinijos žiemai
-
Mėlynių kompotas
-
Juodųjų serbentų kompotas
Žaliuokės savo sultyse
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Lauro lapai, malti lapeliai
- Žaliuokės
- Svogūnai
- Kvapieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (6)
-
kkkkk
2014-09-28 07:27
ne as
-
aras
2012-11-18 08:10
receptas daugiau nei fantastiškai paprastas, visko po truputį..., ar ne pavojinga receptuot su grybais? :-(
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...