šiek tiek | lauro lapų (malti lapeliai) |
šiek tiek | žaliuokės |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | kvapieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena drebučiuose
- Ievos uogienė
- Kriaušių kompotas
- Džiovinti grybai
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Rauginti agurkai
- Pomidorai su želatina
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Vyšnių uogienė 2
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Marinuotos paprikos
- Marinuoti agrastai
- Marinuoti grybai žiemai
- Konservuoti špinatai
- Mėlynių uogienė
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Lietuviška obuolienė
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Cukinijų- ananasų konservai
- Džemas iš juodųjų serbentų
Žaliuokės savo sultyse
- Lauro lapai, malti lapeliai
- Žaliuokės
- Svogūnai
- Kvapieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
Komentarai (6)
-
kkkkk
2014-09-28 07:27
ne as
-
aras
2012-11-18 08:10
receptas daugiau nei fantastiškai paprastas, visko po truputį..., ar ne pavojinga receptuot su grybais? :-(