Paprikas perpjaukite pusiau. Išimkite sėklializdžius ir sudėkite į stiklainius (prieš tai galima suverti puseles ant medinio pagaliuko - gražiau atrodys).
Cukrų pakaitinkite su vandeniu, kol pagels (karamelizuokite).
Iš lėto supilkite obuolių sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite prieskonius, pasūdykite ir palengva maišydami užvirinkite.
Paruoštą užpilą per sietelį atsargiai supilkite į stiklainius su paprikomis.
Sandariai užsukite ir atvėsinkite.
Galima laikyti šaldytuve keletą mėnesių.
Labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Marinuotos paprikos
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 6 vienetai | paprika |
| 2 valgomieji šaukštai | cukrus (rudas) |
| 200 mililitrų | obuolių sultys |
| 0.5 litro | vynas (baltas) |
| 1 vienetas | lauro lapų |
| 1 vienetas | gvazdikėliai |
| 2 vienetai | aitriosios paprikos |
| 1 vienetas | žalioji citrina (žievelė) |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 3 valgomieji šaukštai | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Marinuoti burokeliai
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Sūdytos žaliuokės
-
Sūdyti grybai
-
Svarainiai cukruje
-
Grybai svieste
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Marinuotos vyšnios
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuotos paprikos
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Erškėtrožių uogienė
-
Vasara stiklainyje
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Agurkų mišrainė
Marinuotos paprikos
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Paprika,
6 vienetai -
Cukrus, rudas,
2 valgomieji šaukštai -
Obuolių sultys,
200 mililitrų -
Vynas, baltas,
0.5 litro -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Aitrioji paprika,
2 vienetai -
Žalioji citrina, žievelė,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paprikas perpjaukite pusiau. Išimkite sėklializdžius ir sudėkite į stiklainius (prieš tai galima suverti puseles ant medinio pagaliuko - gražiau atrodys).
Cukrų pakaitinkite su vandeniu, kol pagels (karamelizuokite).
Iš lėto supilkite obuolių sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite prieskonius, pasūdykite ir palengva maišydami užvirinkite.
Paruoštą užpilą per sietelį atsargiai supilkite į stiklainius su paprikomis.
Sandariai užsukite ir atvėsinkite.
Galima laikyti šaldytuve keletą mėnesių.
Labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
