700 gramų | vištienos faršas |
2 vienetai | žaliosios paprikos (didelės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
50 gramų | krakmolas |
50 mililitrų | sauso balto vyno |
5 valgomieji šaukštai | avižinių dribsnių |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | medus (tirštas) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša įdaryti kiaušiniai
- Kepenėlių tortas
- Vištienos sandvičiai
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
- Kiaušiniai įdaryti silke
- Skaniausia lešių užtepėlė
- Užkanda "Braškės"
- Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
- Šaltiena
- Įdaryti agurkėliai
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Sveiki brokolių rutuliukai
- Kiškienos paštetas
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Skanieji įdaryti kiaušiniai
- Sumuštinis ant salotos lapo
- Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
- Šventinė silkė su razinomis
- Avokadas su varške
- Farširuoti kiaušiniai
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
700 gramų -
Žalioji paprika, didelės,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
50 gramų -
Sausas baltasis vynas,
50 mililitrų -
Avižiniai dribsniai,
5 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Medus, tirštas,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnakas,
2 skiltelės - Pipirai
- Druska
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnakus nulupti, pašalinti paprikos sėklas. Susmulkinti papriką trintuve ir pakepinti. Tada ataušinti ir sutrinti su česnakais. Supilti vyną, medų, suberti garstyčias, druskos ir pipirų, krakmolą. Mišinį užkaisti ir 6 - 7 min. pavirti, kol nugaruos ir sutirštės.
Sumaišyti maltą vištieną, avižinius dribsnius, kiaušinį, pasūdyti. Mėsos mišinį išploti ant kepimo popieriaus lapo į stačiakampį. Ant viršaus, per vidurį sudėti įdarą. Imti popierių už krašto ir jį atsargiai keliant suvynioti mėsos vyniotinį. Skardą apšlakstyti aliejumi, dėti kepsnį siūle žemyn ir kepti 45 - 50 min.