0.5 stiklinės | grietinė |
1 stiklinė | ryžiai (išvirti) |
0.5 stiklinės | slyvos (džiovintos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
800 gramų | kalakutiena |
40 gramų | sviestas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | aliejaus |
Ryžius galima tiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Kopūstų troškinys su faršu
- Kiaulienos šonkauliukai su džiovintomis slyvomis
- Krapuose ir petražolėse troškintas viščiukas
- Daržovių - kiaulienos guliašas
- Plovas su brokoliais
- Stirnienos troškinys
- Kiškiena bulgariškai
- Jautienos čili su makaronais
- Krienuose troškinta karka
- Aštrus troškinys
- Troškinukas žiemai
- Vištienos guliašas su bruknių padažu
- Vištiena su troškintomis daržovėmis
- Kiaulienos guliašas
- Troškinta veršiena
- Troškinta triušiena
- Kareiviškas kiaulienos troškinys
Troškinta kalakutiena
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Ryžiai, išvirti,
1 stiklinė -
Slyvos, džiovintos,
0.5 stiklinės - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
-
Kalakutiena,
800 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Mairūnas
- Druska
- Cukrus
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
Komentarai (6)
-
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi? ;)