0.5 stiklinės | grietinė |
1 stiklinė | ryžiai (išvirti) |
0.5 stiklinės | slyvos (džiovintos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
800 gramų | kalakutiena |
40 gramų | sviestas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | aliejaus |
Ryžius galima tiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos troškinys su bruknėm
- Troškinta veršiena
- Naminis jautienos troškinys
- Greitas makaronų troškinys
- Sotus troškinys moliūge "Smile"
- Kiaulienos troškinys grietinėlėje
- Šparaginių pupelių troškinys su dešra
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Bulgariškas avienos ragu
- Šutinta šerniena
- Pupelių troškinys su mėsa
- Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
- Troškinti įdaryti agurkai
- Saldžiarūgštis kiaulienos troškinys
- Šveicariška veršiena
- Mėsos troškinys aluje
- Avienos ragu
- Troškinys
- Veršienos troškinys su daržovėmis
- Veršiena su vyno padažu
Troškinta kalakutiena
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Ryžiai, išvirti,
1 stiklinė -
Slyvos, džiovintos,
0.5 stiklinės - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
-
Kalakutiena,
800 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Mairūnas
- Druska
- Cukrus
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
Komentarai (6)
-
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi? ;)