| 0.5 stiklinės | grietinė |
| 1 stiklinė | ryžiai (išvirti) |
| 0.5 stiklinės | slyvos (džiovintos) |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | lauro lapų |
| 800 gramų | kalakutiena |
| 40 gramų | sviestas |
| 2 vienetai | morkos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | petražolės |
| 1 vienetas | salierai (šakelė) |
| šiek tiek | mairūnas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | aliejaus |
Ryžius galima tiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nesudėtingas mėsos ir daržovių troškinys
-
Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Troškinti kopūstai su kiaulės kojomis
-
Meksikietiškas Sigitos troškinys
-
Kiaulienos guliašas
-
Indiška vištiena visai šeimai
-
Vyne troškintas triušis
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Guliašo sriuba arba "Zupa gulaszowa"
-
Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
-
Mėsos troškinys aluje
-
Lankašyro pietūs
-
Troškinti kiaulių inkstai
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Kiauliena bulgariškai
-
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
Troškinta kalakutiena
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Ryžiai, išvirti,
1 stiklinė -
Slyvos, džiovintos,
0.5 stiklinės - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
-
Kalakutiena,
800 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Mairūnas
- Druska
- Cukrus
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
Komentarai (6)
-
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi? ;)
