500 gramų | tešla (sluoksniuota) |
100 gramų | sviestas |
1 skiltelė | česnakas |
1 saujelė | žalumynų (krapai, petražolės ar kt., ) |
1 žiupsnelis | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Mini čeburekai
- Varškiniai keksiukai
- Žaismingi keksiukai
- Kokosiniai keksiukai su baltuoju šokoladu!
- Velykiniai lizdeliai
- Daniški pyragėliai
- Pyragėliai su žuvimi
- Imbieriniai keksiukai
- Pyragėliai su varške ir bulvėmis
- Spurgytės su kremu
- Vyniotinukai su obuoliais
- Zefyrai
- Pyragėliai su saliamiu
- Morkų pyragaičiai
- Gėlytė su pagardinimu
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Obuoliai skarelėse
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Paplotėliai su bananais
Šventiniai žaliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Tešla, sluoksniuota,
500 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Žalumynai, krapai, petražolės ar kt., ,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atšildyti tešlą.
Sutrinti arba smulkiai supjaustyti česnaką.
Peiliu susmulkinti žalumynus.
Kambario temperatūros sviestą sutrinti su žalumynais, česnaku ir druska.
Plonai iškočioti sluoksniuotą tešlą ir ją supjaustyti maždaug 7 cm skersmens kvadratėliais.
Kvadratėlius sulenkti per pusę. Į kiekvieno trikampėlio vidų įdėti po šaukštą žolelių ir svieto mišinio. Kraštus tvirtai užspausti.
Trikampėlių viršų atsargiai pabadyti šakute, kad susidarytų nedidelės skylutės per kurias gražiai sunksis žalias įdaras.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Tryniu patepti trikampėlių paviršių.
Kepti 180 °C orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti šiltus.
Skanaus :)