Napoleono pyragaičiai
AUTORIUS:
Irvyda
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų miltai
200 gramų sviestas
125 gramai grietinė
1 vienetas kiaušiniai
1 žiupsnelis druska
Kremui:
400 mililitrų pienas
400 gramų sviestas
250 mililitrų spanguolių uogienės
3 vienetai kiaušinių trynių
130 gramų cukrus
40 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Miltus peiliu sukapoti su sviestu, tada sudėti grietinę, kiaušinį, druską. Išminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
2.
Kol tešla šaldytuve, pasidarome kremą: kiaušinių tryniai mikseriu plakami su cukrumi. Suberiami miltai. Pienas užvirinamas su sviestu ir pilamas ant kiaušinių masės. Viskas kaitinama ant silpnos ugnies ir maišoma, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.
3.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame maždaug apie 0,5 cm storio. Tuomet stikline išspausti norimo dydžio rutuliukus. Juos subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaiteje 5 - 10 minučių, kol paruduoja.
4.
Formuojame pyragėlius: ant vieno paplotėlio tepame plikytą kremą, dedame kitą paplotėlį ant jo tepame spanguolių uogienę. Vėl uždedame paplotėlį, ant kurio tepame kremą. Taip sluoksniuojame pyragėlius. Gali būti 4-6 paplotėliai. Kiekvieną pyragėlį aptepame kremu ir aplipdome paplotėlių trupiniais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Napoleono pyragaičiai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus peiliu sukapoti su sviestu, tada sudėti grietinę, kiaušinį, druską. Išminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

  2. Kol tešla šaldytuve, pasidarome kremą: kiaušinių tryniai mikseriu plakami su cukrumi. Suberiami miltai. Pienas užvirinamas su sviestu ir pilamas ant kiaušinių masės. Viskas kaitinama ant silpnos ugnies ir maišoma, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.

  3. Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame maždaug apie 0,5 cm storio. Tuomet stikline išspausti norimo dydžio rutuliukus. Juos subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaiteje 5 - 10 minučių, kol paruduoja.

  4. Formuojame pyragėlius: ant vieno paplotėlio tepame plikytą kremą, dedame kitą paplotėlį ant jo tepame spanguolių uogienę. Vėl uždedame paplotėlį, ant kurio tepame kremą. Taip sluoksniuojame pyragėlius. Gali būti 4-6 paplotėliai. Kiekvieną pyragėlį aptepame kremu ir aplipdome paplotėlių trupiniais.

Receptą atsiuntė Irvyda
Reklama:

Komentarai (3)


  • taigi 2019-03-11 18:17

    su miltais i tesla


  • Kristina 2019-01-14 18:13

    O kur deti tuos 400gr sviesto


Daugiau receptų