Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.
Vaniliniai keksiukai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
180 gramų | miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
150 gramų | sviestas |
100 mililitrų | pienas |
0.5 vieneto | vanilės esencijos |
1 žiupsnelis | druska |
1 sauja | uogos (saldainiai ar riešutai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
2.
Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spurgos kitaip
- Pyragas „Sniego senis“
- Sluoksniuotos tešlos rageliai
- Paplotėliai su bananais
- Bulka su šokolado įdaru
- Kriziniai keksiukai
- Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Skanūs zuikučiai
- Pyragėliai su sūriu
- Aliejuje virti pyragėliai su įdaru
- Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
- Morenginiai pyragėliai su kremu
- Obuoliniai keksiukai
- Keksiukai su persikais
- Plikyti pyragaičiai
- Paprastas skanių spurgų receptas
- Pyragėliai su slyvomis
- Papajaus pyragėliai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Žaliosios arbatos keksiukai
Vaniliniai keksiukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Miltai,
180 gramų -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
150 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
vanilės esencija,
0.5 vieneto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Uogos, saldainiai ar riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...