1 vienetas | vištienos filė (virta) |
2 vienetai | morkos (virtos) |
šiek tiek | želatina (ištirpinta kiekyje nurodytame ant pakuotės) |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) |
1 saujelė | žalumynų |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai |
1 saujelė | konservuoti žirneliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
- Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
- Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
- Pusryčiai "Dopingas"
- Avokadai su krevetėmis
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Įdaryti obuoliai
- Sumuštiniai su lašiša
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Sūrio ir krabų lazdelių gniūžtės
- Pavasarinis silkės užkandis
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Skrebučiai su užtepėle
- Lietuviški "sushiai"
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Kumpio suktinukai
- Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
- Vyšninių pomidorų užkandėlė
- Šaltiena
- Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
Šventiniai šaltienos drebučiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos filė, virta,
1 vienetas -
Morkos, virtos,
2 vienetai - Želatina, ištirpinta kiekyje nurodytame ant pakuotės
-
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Žalumynai,
1 saujelė -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Konservuoti žirneliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirtą mėsa supjaustykite gabaliukais, griežinėliais supjaustykite morkas, išilgai supjaustykite kiaušinius ir gražiai sudėkite į salotinę ar silkinę.
Pusė litro karšto vandens ištirpinkite želatiną ir ataušinkite. Želatinos vandenį pagardinkite druska, pipirais bei išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Užpilkite želatinos vandeniu mėsą su daržovėmis, kiaušiniais. Baigiant stingti šaltienai, sudėkite petražolių ar kitų žalumynų šakeles, berkite konservuotus žirnelius.
Komentarai (4)
-
Ilona
2016-12-05 17:37
O kam želatiną brinkinti vandenyje? Galima ir sultinyje, kuriame virė mėsa,tik reikia perkošti per tankų sietelį