200 mililitrų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
5 valgomieji šaukštai | miltai | |
100 gramų | špinatai | |
100 mililitrų | vanduo | |
1 valgomasis šaukštas | augalinio aliejaus (į blynų tešlą) | |
3 žiupsneliai | druska | |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus ( kepimui) | |
Įdarui: | ||
500 gramų | varškė (geriau netrinta) | |
1 vienetas | svogūnai (smulkintas) | |
50 gramų | sviestas | |
1 vienetas | salierai (smulkintas stiebo gabaliukas) | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
1 sauja | žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti) | |
2 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys | |
1 žiupsnelis | raudonėliai | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
šiek tiek | druska | |
Įdarui: | ||
2 žiupsneliai | lauro lapų (smulkinti) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | fermentinio sūrio (tarkuotas) | |
šiek tiek | vyšninių pomidorų (pjaustyti) | |
šiek tiek | vynuogės (žalios pjaustytos) | |
šiek tiek | špinatai |
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Blynai su tarkuotais obuoliais
- Avižinių dribsnių blyneliai
- Saldžiųjų bulvių blyneliai su rūkyta ZIGMO lašišos file
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
- Grikių miltų blyneliai
- Žiedinių kopūstų blyneliai
- Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
- Blynai
- Blynų tortukas
- Blyneliai su razinomis
- Grikių kepsneliai
- Blynai su grybais
- Žemaičių blynai
- Blyneliai
- Žuvies ir pupelių blynai
- Blyneliai su razinomis
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- 4 ingredientų avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų
- Baklažanų blynai
Špinatinis blynų tortas su varške
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Špinatai,
100 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Augalinis aliejus, į blynų tešlą,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
3 žiupsneliai -
Aliejus, kepimui,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, geriau netrinta,
500 gramų -
Svogūnai, smulkintas,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Salierai, smulkintas stiebo gabaliukas,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Žalumynai, petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti,
1 sauja -
Penkių pipirų mišinys,
2 žiupsneliai -
Raudonėliai,
1 žiupsnelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Lauro lapai, smulkinti,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Fermentinis sūris, tarkuotas
- Vyšniniai pomidorai, pjaustyti
- Vynuogės, žalios pjaustytos
- Špinatai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.
Komentarai