Špinatinis blynų tortas su varške
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
| 200 mililitrų | pienas | |
| 2 vienetai | kiaušiniai | |
| 5 valgomieji šaukštai | miltai | |
| 100 gramų | špinatai | |
| 100 mililitrų | vanduo | |
| 1 valgomasis šaukštas | augalinio aliejaus (į blynų tešlą) | |
| 3 žiupsneliai | druska | |
| 3 valgomieji šaukštai | aliejaus ( kepimui) | |
| Įdarui: | ||
| 500 gramų | varškė (geriau netrinta) | |
| 1 vienetas | svogūnai (smulkintas) | |
| 50 gramų | sviestas | |
| 1 vienetas | salierai (smulkintas stiebo gabaliukas) | |
| 2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
| 1 sauja | žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti) | |
| 2 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys | |
| 1 žiupsnelis | raudonėliai | |
| 1 žiupsnelis | čiobreliai | |
| šiek tiek | druska | |
| Įdarui: | ||
| 2 žiupsneliai | lauro lapų (smulkinti) | |
| Papuošimui: | ||
| šiek tiek | fermentinio sūrio (tarkuotas) | |
| šiek tiek | vyšninių pomidorų (pjaustyti) | |
| šiek tiek | vynuogės (žalios pjaustytos) | |
| šiek tiek | špinatai | |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
2.
Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.
3.
Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
4.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta lašiša tešloje
-
Saldžiųjų bulvių blyneliai su rūkyta ZIGMO lašišos file
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Varškėčiai su obuoliais
-
Amerikietiški blynukai
-
Purūs SPELTOS blyneliai
-
Kopūstų blynai su faršu
-
Morkų sklindžiai
-
Grikių miltų blyneliai
-
Kopūstų blyneliai
-
Morkų blyneliai
-
Blynai su obuoliais
-
Obuolių sklindžiai
-
Manų kruopų blynai su obuoliais ir razinomis
-
Blyneliai su razinomis
-
Cukinijų blyneliai pusryčiams
-
Grikių blynai be kiaušinių
-
Raugintų kopūstų blyneliai
-
Bananiniai blynai
-
Blyneliai su trintomis braškėmis
Špinatinis blynų tortas su varške
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Špinatai,
100 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Augalinis aliejus, į blynų tešlą,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
3 žiupsneliai -
Aliejus, kepimui,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, geriau netrinta,
500 gramų -
Svogūnai, smulkintas,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Salierai, smulkintas stiebo gabaliukas,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Žalumynai, petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti,
1 sauja -
Penkių pipirų mišinys,
2 žiupsneliai -
Raudonėliai,
1 žiupsnelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Lauro lapai, smulkinti,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Fermentinis sūris, tarkuotas
- Vyšniniai pomidorai, pjaustyti
- Vynuogės, žalios pjaustytos
- Špinatai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Regina
Gaminimo eiga:
Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...

Komentarai