Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų šokoladas (juodas)
150 gramų sviestas
4 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus (rudas)
50 gramų kvietiniai miltai
50 gramų lazdyno riešutai
200 gramų uogos ((atšaldytų ar šviežių; braškių, aviečių, mėlynių))
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 žiupsnelis druska
šiek tiek cukraus pudra
šiek tiek mėta (šviežia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Puode, ant silpnos ugnies, ištirpdyti sviestą kartu su šokoladu, nuolatos maišant. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Kiaušinius išplakti su rudu cukrumi (kelias minutes). Supilti atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vientisos masės. Po truputį įmaišyti riešutus.
3.
Kepimo formeles patepti sviestu ir apibarstyti miltais (jei kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Paskirstyti šokolado masę į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
4.
Uogas sutrinti elektriniu smulkintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus, pertrinti masę per smulkų sietelį.
5.
Pyragaičius patiekti karštus arba šaltus su uogų padažu, apibarsčius cukraus pudra ir papuošus šviežių mėtų lapeliais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Puode, ant silpnos ugnies, ištirpdyti sviestą kartu su šokoladu, nuolatos maišant. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

  2. Kiaušinius išplakti su rudu cukrumi (kelias minutes). Supilti atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vientisos masės. Po truputį įmaišyti riešutus.

  3. Kepimo formeles patepti sviestu ir apibarstyti miltais (jei kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Paskirstyti šokolado masę į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

  4. Uogas sutrinti elektriniu smulkintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus, pertrinti masę per smulkų sietelį.

  5. Pyragaičius patiekti karštus arba šaltus su uogų padažu, apibarsčius cukraus pudra ir papuošus šviežių mėtų lapeliais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų