
200 gramų | šokoladas (juodas) |
150 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus (rudas) |
50 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | lazdyno riešutai |
200 gramų | uogos ((atšaldytų ar šviežių; braškių, aviečių, mėlynių)) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | mėta (šviežia) |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Panna cotta su braškių sirupu
-
Želė desertas "Afrika"
-
Persikinė želė
-
Želiniai kiaušinukai
-
Lukos želė tortas
-
Jogurtiniai putėsiai su želė sluoksniu
-
Agrastų drebučiai su braškėmis
-
Vaisių ir žele žiedas
-
Uogų skanėstas
-
Jogurtinis torčiukas su vaisiais ir uogomis
-
Grietinėlės gardėsis su braškėmis
-
Varškės pudingas su apelsinais
-
Grietinės želė su bananais
-
Jogurtinė želė su braškėmis
-
Želė tortas
-
Varškės sūris su žele
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Želė desertas su uogiene
-
Maskarponinė želė su vaisiais
-
Sedulos vaisių drebučiai
Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Šokoladas, juodas,
200 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus, rudas,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
50 gramų -
Lazdyno riešutai,
50 gramų -
Uogos, (atšaldytų ar šviežių; braškių, aviečių, mėlynių),
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
- Mėta, šviežia
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode, ant silpnos ugnies, ištirpdyti sviestą kartu su šokoladu, nuolatos maišant. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
Kiaušinius išplakti su rudu cukrumi (kelias minutes). Supilti atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vientisos masės. Po truputį įmaišyti riešutus.
Kepimo formeles patepti sviestu ir apibarstyti miltais (jei kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Paskirstyti šokolado masę į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Uogas sutrinti elektriniu smulkintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus, pertrinti masę per smulkų sietelį.
Pyragaičius patiekti karštus arba šaltus su uogų padažu, apibarsčius cukraus pudra ir papuošus šviežių mėtų lapeliais.
Skanaus!