
200 gramų | šokoladas (juodas) |
150 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus (rudas) |
50 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | lazdyno riešutai |
200 gramų | uogos ((atšaldytų ar šviežių; braškių, aviečių, mėlynių)) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | mėta (šviežia) |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisiai želėje
-
Kefyro panna cotta
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Citrinos drebučiai
-
Vyšnių želė
-
„Baltosios gėlės“
-
Želė želėje
-
Mėtinė kivių želė su citrina
-
Gaivinantis želė ir vaisių desertas
-
Jogurtinė želė su braškėmis
-
Braškumėlis
-
Želiniai kiaušinukai
-
Gaivumas
-
Arbūzų želė
-
Naminis braškinis "Rahat-lokum"
-
Jogurtiniai putėsiai su želė sluoksniu
-
Rabarbarų drebučiai
-
Želė desertas "Agrasto sapnas"
-
Salotos drebučiuose
Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Šokoladas, juodas,
200 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus, rudas,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
50 gramų -
Lazdyno riešutai,
50 gramų -
Uogos, (atšaldytų ar šviežių; braškių, aviečių, mėlynių),
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
- Mėta, šviežia
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode, ant silpnos ugnies, ištirpdyti sviestą kartu su šokoladu, nuolatos maišant. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
Kiaušinius išplakti su rudu cukrumi (kelias minutes). Supilti atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vientisos masės. Po truputį įmaišyti riešutus.
Kepimo formeles patepti sviestu ir apibarstyti miltais (jei kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Paskirstyti šokolado masę į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Uogas sutrinti elektriniu smulkintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus, pertrinti masę per smulkų sietelį.
Pyragaičius patiekti karštus arba šaltus su uogų padažu, apibarsčius cukraus pudra ir papuošus šviežių mėtų lapeliais.
Skanaus!