200 gramų | braškės |
15 gramų | želatina |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos (sultys) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pascha
- Sluoksniuotas želė desertas
- Želė desertas "Afrika"
- Salotos drebučiuose
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Jogurtinis torčiukas su vaisiais ir uogomis
- Lukos želė tortas
- Žėlė apelsino žievėje
- Jogurtinė želė su braškėmis
- Mangų - varškės želė desertas
- Panna cotta su braškių sirupu
- Velykinis želinių kiaušinių lizdas
- Rabarbarų drebučiai
- Šokoladinė panna cotta
- Želė su trešnemis ir persikais
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Tortas "Mozaika"
- Vyšnių želė
- Gaivus žele desertas
Naminis braškinis "Rahat-lokum"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškės,
200 gramų -
Želatina,
15 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Citrinos, sultys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes smulkintuvo pagalvba pertriname iki vientisos masės. Supilame želatiną ir paliekame kol išbrinks. Kai želatina išbrinko, supilame cukrų ir kaitiname masę iki ištirps želatina, nuolat maišydami. Jokiu būdų neleidžiame masei užvirti. Paliekame masę atvėsti. Atvėsus dar plakame apie 5 min. Paruošiame formą (aš naudoju tupperware, tad man formos ruošti kaip ir nereikėjo). Jei naudosite paprastą, tuomet išklokite kepimo popieriumi suteptu aliejumi (negausiai). Supilame masę į formą, išlyginame ją ir paliekame šaltai iki sustings (apie 5-6 val). Sustingusią masę išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra ir supjaustome. Skanėstas paruoštas – kviečiame vaikus ragauti ;)