200 gramų | braškės |
15 gramų | želatina |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos (sultys) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žėlė apelsino žievėje
- Velykinis želinių kiaušinių lizdas
- Gaivumas
- Uogų skanėstas
- Želė želėje
- „Baltosios gėlės“
- Vyšnių želė
- Šokoladinė panna cotta
- Aviečių sulčių drebučiai
- Mėtinis agurkų desertas
- Vaisiai želėje
- Natūralių apelsinų sulčių želė
- Pieniškas braškių desertas ,,Labanakt"
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Mėtinė kivių želė su citrina
- Rabarbarų drebučiai
- Vaisių ir žele žiedas
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Persikinė želė
- Sluoksniuotas želė desertas
Naminis braškinis "Rahat-lokum"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškės,
200 gramų -
Želatina,
15 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Citrinos, sultys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes smulkintuvo pagalvba pertriname iki vientisos masės. Supilame želatiną ir paliekame kol išbrinks. Kai želatina išbrinko, supilame cukrų ir kaitiname masę iki ištirps želatina, nuolat maišydami. Jokiu būdų neleidžiame masei užvirti. Paliekame masę atvėsti. Atvėsus dar plakame apie 5 min. Paruošiame formą (aš naudoju tupperware, tad man formos ruošti kaip ir nereikėjo). Jei naudosite paprastą, tuomet išklokite kepimo popieriumi suteptu aliejumi (negausiai). Supilame masę į formą, išlyginame ją ir paliekame šaltai iki sustings (apie 5-6 val). Sustingusią masę išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra ir supjaustome. Skanėstas paruoštas – kviečiame vaikus ragauti ;)