Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.

Karameliniai saldainiai
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų | grietinėlės, 35% |
270 gramų | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (arba margarino) |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
-
Imbieriniai saldainiai
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Bananinis desertas ant pagaliukų
-
Ledinukai "popsiukai"
-
Bananiniai saldainiai
-
Morengai
-
Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
-
Vaiduokliukai
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Bananai šokolade
-
Žiemos skanumynas
-
Velykė
-
Migdoliniai triufeliai
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Lizdeliai
-
Tinginys su riešutais
Karameliniai saldainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Sviestas, arba margarino,
2 valgomieji šaukštai -
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Saule Stankevičiene
2017-02-03 15:26
Puiku , bet nesuprantu kaip daryti skaniai atrodo!!!
-
deimante
2015-02-27 15:01
Skaniai atrodo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...