Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.

Karameliniai saldainiai
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų | grietinėlės, 35% |
270 gramų | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (arba margarino) |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Džiovintų vaisių saldainiai
-
Saulėgražų ir šokolado saldainiai
-
Zefyrai šokolade
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Bananai šokolade
-
Imbieriniai cukatai
-
Moliūginiai saldainiai
-
Bananiniai saldainiai
-
Saldainiai su maskarponės sūriu
-
Vaisių ir riešutų saldainiukai
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Tinginys su riešutais
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Karamelinės lazdelės
-
Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
-
Migdoliniai triufeliai
-
Saldainiai su riešutais
-
Braškių želės saldainiai
Karameliniai saldainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Sviestas, arba margarino,
2 valgomieji šaukštai -
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Saule Stankevičiene
2017-02-03 15:26
Puiku , bet nesuprantu kaip daryti skaniai atrodo!!!
-
deimante
2015-02-27 15:01
Skaniai atrodo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...