200 gramų | grietinėlės, 35% |
270 gramų | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (arba margarino) |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės rutuliukai „Raffaello“
- Irisiniai saldainiai
- Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- Bananinis desertas ant pagaliukų
- Imbieriniai cukatai
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Džiovintų vaisių saldainukai
- „Šokoladinis miškas“
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Moliūginiai saldainiai
- Karamelinės lazdelės
- Ledinukai "popsiukai"
- Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
- Avižų ir kokosų juostelės
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Džiovintų vaisių saldainiai
- Migdolų nuga
- Žiemos skanumynas
- Morengai
- Saldainiukai iš duonos ir datulių
Karameliniai saldainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Sviestas, arba margarino,
2 valgomieji šaukštai -
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Komentarai (3)
-
Saule Stankevičiene
2017-02-03 15:26
Puiku , bet nesuprantu kaip daryti skaniai atrodo!!!
-
deimante
2015-02-27 15:01
Skaniai atrodo