 
| 150 gramų | kiaušiniai (baltymai, (4 - 5 vnt.)) | 
| šiek tiek | cukrus | 
| 0.5 arbatinio šaukštelio | acto | 
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Irisiniai saldainiai Irisiniai saldainiai
- 
                
                                         Bakalieno Tinginys Bakalieno Tinginys
- 
                
                                         Vaiduokliukai Vaiduokliukai
- 
                
                                         Džiovintų vaisių rutuliukai Džiovintų vaisių rutuliukai
- 
                
                                         Naminė karamelė Naminė karamelė
- 
                
                                         Imbieriniai cukatai Imbieriniai cukatai
- 
                
                                         Kokosiniai rutuliukai Kokosiniai rutuliukai
- 
                
                                         Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- 
                
                                         Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
- 
                
                                         Lizdeliai Lizdeliai
- 
                
                                         Ledų tortas su šokolado batonėliais Ledų tortas su šokolado batonėliais
- 
                
                                         Džiovintų vaisių saldainukai Džiovintų vaisių saldainukai
- 
                
                                         Riešutinis vaflių tortas Riešutinis vaflių tortas
- 
                
                                         Saldūs rutuliukai Saldūs rutuliukai
- 
                
                                         Morengai Morengai
- 
                
                                         Mini pavlovos Mini pavlovos
- 
                
                                         Džiovintų vaisių saldainiai Džiovintų vaisių saldainiai
- 
                
                                         Lengvi riešutų saldainiai Lengvi riešutų saldainiai
- 
                
                                         Šokoladiniai saldainiai Šokoladiniai saldainiai
- 
                
                                         Avižų ir kokosų juostelės Avižų ir kokosų juostelės
Vasariški morengai
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
- 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, baltymai, (4 - 5 vnt.), 150 gramų 
- Cukrus
- 
                                                            
                                                            Actas, 0.5 arbatinio šaukštelio 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min. 
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. 
- Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C. 
- Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi. 
- Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi. 
- Morengus galite skaninti įvairiais priedais 
 • 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
 • 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
 • 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
 • 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
 
 Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Komentarai (1)
- 
        Danielė Ivaškaitė
        2015-11-12 19:25
    
   Labai įdomūs receptai,piešiniai.Lengvi ingredientai. 
 

 
                 
                     
                                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                        Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                     Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                        Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                     Bandelės iš batono
                                        Bandelės iš batono
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu