
150 gramų | kiaušiniai (baltymai, (4 - 5 vnt.)) |
šiek tiek | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldainiai su maskarponės sūriu
-
Braškių želės saldainiai
-
Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
-
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
-
Bananai šokolade
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Imbieriniai saldainiai
-
Zefyrai šokolade
-
Bananinis desertas ant pagaliukų
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Bakalieno Tinginys
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Žiemos skanumynas
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Kalėdiniai ledinukai
-
Vaniliniai morengai
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Naminė karamelė
-
Migdolų nuga
Vasariški morengai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
-
Kiaušiniai, baltymai, (4 - 5 vnt.),
150 gramų - Cukrus
-
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.
Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.
Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.
Morengus galite skaninti įvairiais priedais
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Komentarai (1)
-
Danielė Ivaškaitė
2015-11-12 19:25
Labai įdomūs receptai,piešiniai.Lengvi ingredientai.