
180 gramų | sviestas | |
350 gramų | miltai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
100 gramų | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 pakelis | vanilinis cukrus | |
Aptepimui: | ||
50 gramų | džemas (citrinų ar aviečių) | |
Glajui: | ||
450 gramų | cukrus | |
200 gramų | kiaušiniai (baltymai) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | pabarstukai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trapūs sausainiai
-
Sausainiai su riešutais
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Pirštai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Arbatiniai sausainiai
-
Meduolinė karieta
-
Naminiai riestainiukai
-
Obuolių sausainiai
-
Juostelės su džemu
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Kalėdinė eglutė
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Redos sausainiai
-
Apelsininiai sausainiukai
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Trapūs sausainiai
-
Sausainukai "Sraigės"
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Sausainiai „Bangelės“
Skanios širdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
180 gramų -
Miltai,
350 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis
-
Džemas, citrinų ar aviečių,
50 gramų
-
Cukrus,
450 gramų -
Kiaušiniai, baltymai,
200 gramų
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi (vaniliniu ir paprastu). Pridėti kiaušinių. Gerai išmaišyti ir pridėti išsijotus miltus su kepimo milteliais.
Išminkyti tešlą ir iškočioti 3 - 4 mm storio. Išspausti ar išpjaustyti širdeles, sudėti jas į riebalais pateptą skardą ir kepti įkaitintoje iki 180° C orkaitėje, kol paruduos .
Glazūros gaminamas. Kiaušinių baltymus gerai išplakti su cukrumi, pridėti džemo ir labai gerai išmaišyti. Mase gražiai aptepti sausainius ir papuošti pabarstukais.
Komentarai (6)
-
goda
2019-11-13 18:34
His
-
2015-12-29 19:43
Reikia
-
aurelija
2014-03-04 14:38
O kai uztepi glaista ar nereikia pakepti dar