4 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
250 gramų | kvietiniai miltai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
200 gramų | sviestas |
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Voveraitės
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Varškės sausainiai
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Sausainiai su šokoladu
- Kalėdinė eglutė
- Rudeniniai grybukai
- KŪČIUKAI
- Sausainiai spalvoti
- Aguoniniai sausainiai
- Paplotėliai su bananais
- Paprasti Ingos sausainukai
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Meilės sausainiai
- Imbieriniai elniukai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Dribsnių sausainiai
- Sausainiai su bananais
- Juostelės su džemu
- Orandžiniai keksiukai
Rūtos eglutės
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.