200 gramų | kvietiniai miltai |
80 gramų | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | pienas (sutirštintas pienas) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (dekoravimui/pabarstukai) |
80 gramų | cukrus (dekoravimui/pabarstukai) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | apelsinų sulčių |
1 valgomasis šaukštas | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
150 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
Tešlą susukame į foliją ar pergamentinį popierių ir palaikome šaldytuve pusę valandos.
Kai tešlą plonai (iki 4 mm) iškočiojame, išpjaustome senelių besmegenių formas. Šiuos sausainius sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10-12 minučių (170-180 laipsnių) orkaitėje.
Cukraus pudrą išplakame su sutirštintu pienu ir šia mase aptepame sausainius. Kiekvieną sausainį papuošiame ir pabarstukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Imbieriniai sausainiai
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Macarons
- Sausainukai "Sraigės"
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Kokosiniai sausainiai su šokoladu
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Paukščiukai
- Žaliosios eglutės
- Krekeriai
- Trapi širdelė
- Bananiniai sausainiai
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Sausainiai su uogiene
- Sausainiai su šokoladu
- Seniai besmegeniai
- Piršteliai su kmynais
- Morkų sausainiai
- Imbierinės žvaigždės
Seniai besmegeniai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukraus pudra,
80 gramų -
Pienas, sutirštintas pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, dekoravimui/pabarstukai,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, dekoravimui/pabarstukai,
80 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, kambario temperatūros,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmaišome sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišome smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, apelsinų sultis, kakavą, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą susukame į foliją ar pergamentinį popierių ir palaikome šaldytuve pusę valandos.
Kai tešlą plonai (iki 4 mm) iškočiojame, išpjaustome senelių besmegenių formas. Šiuos sausainius sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10-12 minučių (170-180 laipsnių) orkaitėje.
Cukraus pudrą išplakame su sutirštintu pienu ir šia mase aptepame sausainius. Kiekvieną sausainį papuošiame ir pabarstukais.
Komentarai (2)
-
Anonimas
2017-12-21 20:26
Labai skanu!!