Išmaišome sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišome smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, apelsinų sultis, kakavą, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą susukame į foliją ar pergamentinį popierių ir palaikome šaldytuve pusę valandos.
Kai tešlą plonai (iki 4 mm) iškočiojame, išpjaustome senelių besmegenių formas. Šiuos sausainius sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10-12 minučių (170-180 laipsnių) orkaitėje.
Cukraus pudrą išplakame su sutirštintu pienu ir šia mase aptepame sausainius. Kiekvieną sausainį papuošiame ir pabarstukais.
Seniai besmegeniai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 200 gramų | kvietiniai miltai |
| 80 gramų | cukraus pudra |
| 2 valgomieji šaukštai | pienas (sutirštintas pienas) |
| 2 valgomieji šaukštai | cukrus (dekoravimui/pabarstukai) |
| 80 gramų | cukrus (dekoravimui/pabarstukai) |
| 2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
| 1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
| 1 valgomasis šaukštas | apelsinų sulčių |
| 1 valgomasis šaukštas | kakava |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 150 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apelsininiai sausainiukai
-
Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
-
Krekeriai
-
Sausainiai "Obuoliai pataluose"
-
Imbieriniai Viktorijos sausainiai
-
Sausainiukai
-
Paplotėliai su bananais
-
Sausainiai "Smėlio juostos"
-
Imbieriniai sausainiai
-
Kokosiniai sausainiai
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Imbieriniai elniukai
-
Kalėdinė eglutė
-
Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
-
„Paršiukai“
-
Sausainiai su šokolado gabaliukais
-
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
-
Paprasti lietuviški sausainiai
Seniai besmegeniai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukraus pudra,
80 gramų -
Pienas, sutirštintas pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, dekoravimui/pabarstukai,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, dekoravimui/pabarstukai,
80 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, kambario temperatūros,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmaišome sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišome smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, apelsinų sultis, kakavą, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą susukame į foliją ar pergamentinį popierių ir palaikome šaldytuve pusę valandos.
Kai tešlą plonai (iki 4 mm) iškočiojame, išpjaustome senelių besmegenių formas. Šiuos sausainius sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10-12 minučių (170-180 laipsnių) orkaitėje.
Cukraus pudrą išplakame su sutirštintu pienu ir šia mase aptepame sausainius. Kiekvieną sausainį papuošiame ir pabarstukais.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Anonimas
2017-12-21 20:26
Labai skanu!!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
