| 1 kilogramas | šerniena |
| 150 gramų | rapsų aliejus |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas |
| 400 gramų | grietinė |
| 0.5 stiklinės | acto |
| 2 valgomieji šaukštai | miltai |
| 1 lašas | vanduo |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 6 vienetai | kvapieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Makaronai su faršu
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Sparneliai su kariu
-
Cukinijos su krabų lazdelėmis
-
Guliašas su šafranu
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Šašlykas majonezo marinate
-
Kiaulienos kumpis giroje
-
Vištiena su pupelemis
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Šašlykas kitaip
-
Jautiena kiniškai
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Kriauklės su įdaru
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Naminiai bulvių traškučiai
-
Aštrus guliašas
-
Manų košės kukuliai
-
Kiauliena pagal Aistę
Šernienos kepsnys
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti
