
1 kilogramas | šerniena |
150 gramų | rapsų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
400 gramų | grietinė |
0.5 stiklinės | acto |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 lašas | vanduo |
2 vienetai | svogūnai |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aurimo šašlykas
-
Jautienos kukuliai
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Sultingas šnicelis
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Skrudintos daržovės su grybais
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
-
Triušienos kukuliai
-
Menkė tešloje
-
Folijoje kepta skumbrė
-
Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
-
Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
-
Sveikuolių maltinis
-
Kepsnys su persikais ir majonezu
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Grikių maltinukai su vištiena
-
Spalvota žuvies užkepėlė
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Sojos kepsneliai
-
Nuostabieji varškėčiai su uogomis
Šernienos kepsnys

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti