250 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinė |
15 valgomųjų šaukštų | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
5 vienetai | obuoliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai „Pirštukai“
- Lapeliai su įdaru
- Sausainukai "Sraigės"
- Kalėdiniai sausainiai
- Kalėdinės dėžutės
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Imbieriniai elniukai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Gardžios duonos lazdelės
- Sausainiai "Žvaigždutė"
- Kepta eglutė
- Trapi širdelė
- Šokoladiniai biskvitai
- Alaus sausainiai
- Songoko sausainiai
- Šventiniai sausainiai
- Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Sausainiai su varške
- Citrininiai sausainiai
Sausainiai "Obuoliai pataluose"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
-
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Miltai,
15 valgomųjų šaukštų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Obuoliai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai naudojami tik kiaušinių tryniai. Taigi, sutarkuotą sviestą, trynius ir grietinę sudedame į vieną dubenį, suberiame miltus.
Kuomet tešla jau paruošta, nulupame, išimama sėklas ir supjaustome obuolius skiltelėmis.
Atskiroje lėkštėje sumaišome cukrų ir cinamoną.
Kai viskas paruošta, kočiojame tešlą ir pjaustome stačiakampio formos gabalėliais.
Obuolius apvoliojame cukruje ir cinamone, dėliojame ant iškočiotos tešlos gabalėlių.
Suvyniojame obuolius tešloje, tuomet sausainio viršų pamirkome kiaušinio baltyme ir cukruje su cinamonu.
Dedame į skardą ir kepame, kol gražiai paruduoja.