
Sausainiai "Obuoliai pataluose"
Porcijų skaičius:
50
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
250 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinė |
15 valgomųjų šaukštų | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
5 vienetai | obuoliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Tešlai naudojami tik kiaušinių tryniai. Taigi, sutarkuotą sviestą, trynius ir grietinę sudedame į vieną dubenį, suberiame miltus.
2.
Kuomet tešla jau paruošta, nulupame, išimama sėklas ir supjaustome obuolius skiltelėmis.
3.
Atskiroje lėkštėje sumaišome cukrų ir cinamoną.
4.
Kai viskas paruošta, kočiojame tešlą ir pjaustome stačiakampio formos gabalėliais.
5.
Obuolius apvoliojame cukruje ir cinamone, dėliojame ant iškočiotos tešlos gabalėlių.
6.
Suvyniojame obuolius tešloje, tuomet sausainio viršų pamirkome kiaušinio baltyme ir cukruje su cinamonu.
7.
Dedame į skardą ir kepame, kol gražiai paruduoja.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Sausainiai su šokolado gabaliukais
-
Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
-
Migdolų nuga
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Sausainiai su varške
-
Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
-
Mini sausainėliai
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Smėlinukai
-
Sausainiai „Cappuccino“
-
Amerikietiški sausainiai
-
Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
-
Sausainiai "Smėlio juostos"
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Aguoniniai sausainiai
-
Sausainiai su migdolais
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Florentinai
-
Sausainiai su šokoladu
Sausainiai "Obuoliai pataluose"
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
-
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Miltai,
15 valgomųjų šaukštų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Obuoliai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tešlai naudojami tik kiaušinių tryniai. Taigi, sutarkuotą sviestą, trynius ir grietinę sudedame į vieną dubenį, suberiame miltus.
Kuomet tešla jau paruošta, nulupame, išimama sėklas ir supjaustome obuolius skiltelėmis.
Atskiroje lėkštėje sumaišome cukrų ir cinamoną.
Kai viskas paruošta, kočiojame tešlą ir pjaustome stačiakampio formos gabalėliais.
Obuolius apvoliojame cukruje ir cinamone, dėliojame ant iškočiotos tešlos gabalėlių.
Suvyniojame obuolius tešloje, tuomet sausainio viršų pamirkome kiaušinio baltyme ir cukruje su cinamonu.
Dedame į skardą ir kepame, kol gražiai paruduoja.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...