Rizotas su baravykais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
50 gramų česnakas (askaloninis, svogūnėliai)
100 gramų baravykai
50 mililitrų aliejaus (alyvuogių)
2 skiltelės česnakas (askaloninis, svogūnėliai)
300 gramų ryžiai (arborio)
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
4 vienetai čiobreliai (švieži, šakelė)
1 vienetas rozmarinas (šviežias, šakelė)
1 vienetas šalavijas (šviežias šakelė)
200 mililitrų vynas (baltas)
100 gramų sviestas
100 mililitrų grietinė (30% riebumo)
100 gramų sūris (parmezano, tarkuotas)
1 vienetas sultinys (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rizotas su baravykais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų