| 50 gramų | česnakas (askaloninis, svogūnėliai) |
| 100 gramų | baravykai |
| 50 mililitrų | aliejaus (alyvuogių) |
| 2 skiltelės | česnakas (askaloninis, svogūnėliai) |
| 300 gramų | ryžiai (arborio) |
| 1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
| 4 vienetai | čiobreliai (švieži, šakelė) |
| 1 vienetas | rozmarinas (šviežias, šakelė) |
| 1 vienetas | šalavijas (šviežias šakelė) |
| 200 mililitrų | vynas (baltas) |
| 100 gramų | sviestas |
| 100 mililitrų | grietinė (30% riebumo) |
| 100 gramų | sūris (parmezano, tarkuotas) |
| 1 vienetas | sultinys (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) |
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sotūs pietūs
-
Makaronų ir sūrio apkepas
-
Citrininiai ryžiai
-
Makaronų saulytė
-
Plovas orkaitėje
-
Makaronai su faršu
-
Virtinukai
-
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Lazanija su sūriu ir kiauliena
-
Makaronai su krevetėmis
-
Makaronai su krevetėmis ir vištiena
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Spaghetti Carbonara su špinatais
-
Jautienos čili su makaronais
-
Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Studentiški "Mildės" makaronai
Rizotas su baravykais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas, askaloninis, svogūnėliai,
50 gramų -
Baravykai,
100 gramų -
Aliejus, alyvuogių,
50 mililitrų -
Česnakas, askaloninis, svogūnėliai,
2 skiltelės -
Ryžiai, arborio,
300 gramų -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Čiobreliai, švieži, šakelė,
4 vienetai -
Rozmarinas, šviežias, šakelė,
1 vienetas -
Šalavijas, šviežias šakelė,
1 vienetas -
Vynas, baltas,
200 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė, 30% riebumo,
100 mililitrų -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
100 gramų -
Sultinys, KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.
