Tagliatelle su grybų padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai miltai
šiek tiek druska
šiek tiek alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnai (smulkintas)
200 gramų grybai
3 vienetai čiobreliai (šakelės)
3 vienetai rozmarinas (šakelės)
0.5 stiklinės kaparis (šviežios)
1 stiklinė baltas vynas
šiek tiek aitriosios paprikos (galiukas, be sėklų)
šiek tiek sūris
šiek tiek sviestas
2 valgomieji šaukštai grietinė
šiek tiek petražolės (smulkintos)
šiek tiek citrinos žievelė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinį nuplauti šiltu vandeniu ir daužti ant lygaus paviršiaus, dėti apie 4 šaukštus miltų, apšlakstyti trupučiu aliejaus, berti žiupsnelį druskos, išmaišyti ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti 1 valandai į šaldytuvą.
2.
Grybų paruošimas. Šepetėliu nuvalyti grybus ir suplėšyti. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir dėti kepti smulkintus svogūnus, čiobrelio, rozmarino šakeles. Tada sudėti grybus, dėti gabalėlį sviesto ir pilto baltojo vyno. Pagardinti druska, pipirais bei čili. Baigiant kepti dėti šaukštą grietinės, smulkintų petražolių ir išjungti ugnį.
3.
Tešlą plonai iškočioti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Makaronus sudėti į pasūdyta verdantį vandenį ir virti kelias minutes.
4.
Grybus vėl dėti ant ugnies, tarkuoti vieną sluoksnį citrinos žievelės, sudėti kapario uogas ir išvirtus makaronus, užtarkuoti sūrio (puikiai tiks "Džiugas").
5.
Patiekiant užbarstyti tarkuoto sūrio ir pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Gero apetito!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tagliatelle su grybų padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinį nuplauti šiltu vandeniu ir daužti ant lygaus paviršiaus, dėti apie 4 šaukštus miltų, apšlakstyti trupučiu aliejaus, berti žiupsnelį druskos, išmaišyti ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti 1 valandai į šaldytuvą.

  2. Grybų paruošimas. Šepetėliu nuvalyti grybus ir suplėšyti. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir dėti kepti smulkintus svogūnus, čiobrelio, rozmarino šakeles. Tada sudėti grybus, dėti gabalėlį sviesto ir pilto baltojo vyno. Pagardinti druska, pipirais bei čili. Baigiant kepti dėti šaukštą grietinės, smulkintų petražolių ir išjungti ugnį.

  3. Tešlą plonai iškočioti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Makaronus sudėti į pasūdyta verdantį vandenį ir virti kelias minutes.

  4. Grybus vėl dėti ant ugnies, tarkuoti vieną sluoksnį citrinos žievelės, sudėti kapario uogas ir išvirtus makaronus, užtarkuoti sūrio (puikiai tiks "Džiugas").

  5. Patiekiant užbarstyti tarkuoto sūrio ir pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.

    Gero apetito!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų