
1 vienetas | tešla (bemielė, sluoksniuota) |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Duona pagal Angelę
-
Šokoladinis keksas
-
Tortas su uogienės padažu
-
Obuolių pyragėliai
-
Žiedeliai
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Pica iš pusiau trapios tešlos
-
Kūčiukai (šlyžikai)
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Vyniotinukai su obuoliais
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Tortas "Rafaelo"
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Avižinių dribsnių sausainiai
-
Plikyti sausainiai su kremu
-
Skanios širdelės
Rožės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Tešla, bemielė, sluoksniuota,
1 vienetas -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą atšildyti. Kiekvieną tešlos lakštą perpjauti išilgai (išeis 12juostelių). Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Užvirinti apie vieną litrą vandens, sudėti obuolių griežinėlius ir virti apie 10 min. Obuolius atsargiai išimti, atvėsinti. Kiaušinį suplakti. Cukrų sumaišyti su cinamonų. Imam vieną tešlos juostelę, sutepame kiaušinių, sudedame obuolių griežinėlius išilgai palei visą tešlos juostelę taip, kad viršutinė obuoliukų puse su odele išsikištu už tešlos(telpa kokie 5-6 griežinėliai). Apibarstome cukraus-cinamono mišinių. Sulenkiame perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius. Suvyniojame ruletu ir pastatome į keksiukams kepti skirtą formą. Taip suvyniojame visas juosteles. Apibarstome likusiu cukraus-cinamono mišinių. Kepam 180° temp. apie 15-20 min. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra.