Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
175 gramai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
90 gramų sviestas (kambario temperatūros)
150 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
2 stiklinės grietinė (arba tirštas vanilinis jogurtas)
1 žiupsnelis pabarstukai
Kremui:
125 gramai mascarpone sūris
1 stiklinė cukraus pudra
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 stiklinė grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą.
2.
Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.
3.
Per kelis kartus suberti miltus ir lengvai išmaišyti.
Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
4.
Dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų.
Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio sūrio masę.
Dėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus.
Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
    Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą.

  2. Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
    Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.

  3. Per kelis kartus suberti miltus ir lengvai išmaišyti.
    Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles.
    Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
    Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.

  4. Dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų.
    Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio sūrio masę.
    Dėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus.
    Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų