| 150 mililitrų | obelių aliejus |
| 1 kilogramas | kvietiniai miltai |
| 150 gramų | baravykai (džiovinti) |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 300 mililitrų | vanduo (verdantis) |
| 1 žiupsnelis | kokosų pienas |
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Žuvis su migdolais
-
Cepelinai su mėsa
-
Prancūziškas triušis
-
Kiaulienos ir varškės maltinukai
-
Aromatingieji varškėčiai
-
Kiaušinienė paprikoje
-
Netikras zuikis
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Virdžinijos kumpis
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Triušienos šašlykas
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
-
Kotletukai iš sojos faršo
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
-
Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
-
Vištienos suktinukai
-
Folijoje kepta žuvis
-
Mėsos apkepas
Poniatovskio koldūnai su baravykais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obelių aliejus,
150 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Baravykai, džiovinti,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Vanduo, verdantis,
300 mililitrų -
Kokosų pienas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
