
150 mililitrų | obelių aliejus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
150 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 vienetai | svogūnai |
300 mililitrų | vanduo (verdantis) |
1 žiupsnelis | kokosų pienas |
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
„Milžinų bulvės“
-
Sibiro koldūnai
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Skanūs kukuliai su bulvėmis
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Japoniški baklažanai
-
Vištiena grybų padaže
-
Raganos kepsniukas
-
Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
-
Skanus varškės apkepas
-
Studentiški "Mildės" makaronai
-
Guliašas su šafranu
-
Traškios vištienos juostelės
-
Kepti viščiukai
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Kiaušinienė su pienu
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
Poniatovskio koldūnai su baravykais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obelių aliejus,
150 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Baravykai, džiovinti,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Vanduo, verdantis,
300 mililitrų -
Kokosų pienas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.