600 gramų | špinatai |
800 gramų | varškė |
2 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | sviestas |
80 gramų | cukrus |
125 gramai | manų kruopos |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
150 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės apkepas su persikais
- Olandiškas omletas
- Varškės virtinukai
- Omletas su žirneliais
- Aromatingieji varškėčiai
- Šašlykai garstyčių marinate
- Cukinija su varškės įdaru
- Varškės ir sūrio apkepas
- Varškės apkepas su vyšniomis
- Kepenėlių kepsneliai
- Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
- Studentiški pusryčiai
- Burokėlių blynai su varške
- Varškės apkepas su bananais
- Varškės apkepas
- Jautienos nugarinės brandintas steikas T-BONE su voveraičių padažu
- Varškės apkepas
- Greitas omletas
- Nuostabieji varškėčiai su uogomis
- Bulvių ir varškės apkepas
Špinatų apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Špinatai,
600 gramų -
Varškė,
800 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
125 gramai -
Cukrus,
80 gramų -
Manų kruopos,
125 gramai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
150 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.