
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 stiklinė | acto (3 proc., marinatui) |
šiek tiek | kvapieji pipirai (marinatui) |
šiek tiek | citrinos (žievelė, marinatui) |
šiek tiek | lauro lapų (marinatui) |
šiek tiek | kadagio uogos (marinatui) |
šiek tiek | kardamonas (marinatui) |
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti pomidorai
-
Apkepta virta karka
-
Kebabas ant iešmo
-
Špinatų apkepas
-
Vištienos krūtinėlė, troškinta su pomidorų padažu
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
-
Penne makaronai su Pesto ir daržovėmis
-
Vištiena su paprika po garų
-
Įdaryti svogūnai
-
Avienos šašlykas
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
-
Citrininė višta
-
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
-
Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
-
Veganiškas skanėstas
-
Virtas karšis
-
Kepta jautiena su kriaušėmis
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Apelsinų marinate kepta višta
Orkaitėje kepta stirniena

-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
-
Actas, 3 proc., marinatui,
1 stiklinė - Kvapieji pipirai, marinatui
- Citrinos, žievelė, marinatui
- Lauro lapai, marinatui
- Kadagio uogos, marinatui
- Kardamonas, marinatui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Komentarai (4)
-
Zozina Le Del Mar
2013-02-18 16:30
Vajei... Va kur mana stirniuks pasimirė ;-( Ziūriu kad troboi gyvulių mažoka, kadangi su kavalierium keleta dienelu gėrėm už sveikata tai nepastebėjau turbūt kaip pasimirė, Vajeeeee.... Vagys jus ale nežinot ką aš galiu su savo šluota jum padaryt .... ir ka mano ožiai gali jums su ragais ant subinių išnešt kaip braškes ant ūsų :bomba: Vaje kaip mana kaimelis skambės skambės nuo klyksmo jūsų kad pavogėt mana stirnūte :-p :-p