
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 stiklinė | acto (3 proc., marinatui) |
šiek tiek | kvapieji pipirai (marinatui) |
šiek tiek | citrinos (žievelė, marinatui) |
šiek tiek | lauro lapų (marinatui) |
šiek tiek | kadagio uogos (marinatui) |
šiek tiek | kardamonas (marinatui) |
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Bananų pracūziškų skrebučių gaminimas
-
Vištienos kepsniukai
-
Skanūs kukuliai su bulvėmis
-
Laukinis ryžių plovas
-
Vištienos širdelių blyneliai
-
Cepelinai
-
Varškės apkepas su bananais
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Kotletai grilyje
-
Kepta vištiena
-
Žuvies kotletai
-
Skumbrė kepta orkaitėje
-
Virtinukai
-
Šparagai su lašiniais
-
Apelsininė lašiša
-
Įdaryta kepta kiauliena
-
Naminiai grybų kotletai
Orkaitėje kepta stirniena

-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
-
Actas, 3 proc., marinatui,
1 stiklinė - Kvapieji pipirai, marinatui
- Citrinos, žievelė, marinatui
- Lauro lapai, marinatui
- Kadagio uogos, marinatui
- Kardamonas, marinatui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Komentarai (4)
-
Zozina Le Del Mar
2013-02-18 16:30
Vajei... Va kur mana stirniuks pasimirė ;-( Ziūriu kad troboi gyvulių mažoka, kadangi su kavalierium keleta dienelu gėrėm už sveikata tai nepastebėjau turbūt kaip pasimirė, Vajeeeee.... Vagys jus ale nežinot ką aš galiu su savo šluota jum padaryt .... ir ka mano ožiai gali jums su ragais ant subinių išnešt kaip braškes ant ūsų :bomba: Vaje kaip mana kaimelis skambės skambės nuo klyksmo jūsų kad pavogėt mana stirnūte :-p :-p