Plikyti pyragaičiai
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 mililitrų pienas
60 gramų sviestas
1 žiupsnelis druska
250 gramų miltai
6 vienetai kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
2.
Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
3.
Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.
4.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
5.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.
6.
Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.
7.
Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Plikyti pyragaičiai

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.

  2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.

  3. Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.

  4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

  5. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.

  6. Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.

  7. Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.

Receptą atsiuntė Svetlana
Reklama:

Komentarai (5)


Daugiau receptų