250 mililitrų | pienas |
60 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
250 gramų | miltai |
6 vienetai | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Krekeriai
- Varškiniai keksiukai
- Trupiniuotis
- Keksai su morkomis
- Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Pyragas „Sniego senis“
- Keksiukai su mėlynėmis
- Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Pyragaičiai "Širdutės"
- Velykiniai lizdeliai
- Paprastas obuolių pyragas
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Žaliosios arbatos keksiukai
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Greitieji kefyriniai pyragėliai
- Sūrio keksiukai
Plikyti pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.
Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.
Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.