| 250 mililitrų | pienas |
| 60 gramų | sviestas |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 250 gramų | miltai |
| 6 vienetai | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiškio pyragaičiai
-
Obuolinės kišenėlės
-
Bulvinės bandelės
-
Aguoniniai pyragėliai
-
Bananiniai - snikersiniai keksiukai
-
Imbieriniai keksiukai
-
Paprastas skanių spurgų receptas
-
Mikro keksiukai
-
Tiramisu gaminimas
-
Margi keksiukai
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
-
Šokoladainis
-
Spurgos iš varškės
-
Desertas "Skanumėlis"
-
Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Prancūziški eklerai su sviesto kremu
-
Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
-
Pyragaičiai su obuoliais
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšnių įdaru
Plikyti pyragaičiai
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.
Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.
Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.
