
250 mililitrų | pienas |
60 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
250 gramų | miltai |
6 vienetai | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Kalėdine spurga
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Šventiniai žaliukai
-
Aguoninės formelės
-
Keksiukai
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Obuolių spurgos be mielių
-
Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
-
Prabangūs kakavos pyragaičiai
-
Baltijos pyragėliai
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Spurgytės su kremu
-
Mikro keksiukai
-
Paprastas obuolių pyragas
Plikyti pyragaičiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.
Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.
Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.