![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
350 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.6 stiklinės | vanduo |
600 gramų | bulvių |
250 gramų | varškė |
100 gramų | svogūnai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
100 gramų | jautiena (kumpis) |
šiek tiek | grietinė (tiršta, riebi) |
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Prabangūs kakavos pyragaičiai
-
Obuolių pyragaičiai
-
Varškės spurgos
-
Krekeriai
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
-
Morengai su šokoladu
-
Mėsos ir sūrio pyragėliai
-
Kalėdine spurga
-
Riešutinis pyragas
-
Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Pyragėlis su uogomis
-
Pyragėliai su slyvomis
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3/5 stiklinės -
Bulvės,
600 gramų -
Varškė,
250 gramų -
Svogūnai,
100 gramų - Taukai (kiaulių), kepimui
-
Jautiena, kumpis,
100 gramų - Grietinė, tiršta, riebi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.