350 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.6 stiklinės | vanduo |
600 gramų | bulvių |
250 gramų | varškė |
100 gramų | svogūnai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
100 gramų | jautiena (kumpis) |
šiek tiek | grietinė (tiršta, riebi) |
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai žaliukai
- Sūrio pyragėliai
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Šokoladiniai keksiukai
- Skanūs zuikučiai
- Rudeniniai grybukai
- Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
- Žaliosios arbatos keksiukai
- Larisos kalėdinis pyragaitis
- Bandelės su varške
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Mini canelles
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Vyniotinukai su obuoliais
- Keksiukai su baltuoju šokoladu
- Kalėdine spurga
- Tobulosios mielinės spurgos
- Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
- Spurgos kitaip
- Obuoliai skarelėse
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3/5 stiklinės -
Bulvės,
600 gramų -
Varškė,
250 gramų -
Svogūnai,
100 gramų - Taukai (kiaulių), kepimui
-
Jautiena, kumpis,
100 gramų - Grietinė, tiršta, riebi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.