| 350 gramų | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 0.6 stiklinės | vanduo |
| 600 gramų | bulvių |
| 250 gramų | varškė |
| 100 gramų | svogūnai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
| 100 gramų | jautiena (kumpis) |
| šiek tiek | grietinė (tiršta, riebi) |
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kamelijos skanėstas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Prancūziški rageliai su migdolais
-
Vištos spurgos
-
Skanūs zuikučiai
-
Papajaus pyragėliai
-
Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
-
Želiniai pyragėliai
-
Šokoladainis
-
Sluoksniuotos tešlos rageliai
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Spurgos iš varškės
-
Mini čeburekai
-
Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Krekeriai
-
Pyragėliai su saliamiu
-
Spurgos su meile ir varške
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3/5 stiklinės -
Bulvės,
600 gramų -
Varškė,
250 gramų -
Svogūnai,
100 gramų - Taukai (kiaulių), kepimui
-
Jautiena, kumpis,
100 gramų - Grietinė, tiršta, riebi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
