| 350 gramų | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 0.6 stiklinės | vanduo |
| 600 gramų | bulvių |
| 250 gramų | varškė |
| 100 gramų | svogūnai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
| 100 gramų | jautiena (kumpis) |
| šiek tiek | grietinė (tiršta, riebi) |
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikuoliški avižų ir spanguolių pyragaičiai
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Spurgos
-
Žaismingi keksiukai
-
Pyragėliai su obuoliais
-
Imbieriniai keksiukai
-
Obuolinės kišenėlės
-
Rudeniniai grybukai
-
Varškės spurgos
-
Pyragėlis su uogomis
-
Spurgos su meile ir varške
-
Greiti pyragėliai - maišeliai
-
Želiniai pyragėliai
-
Karamelinis keskiukas
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Žagarėliai
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Prancūziški eklerai su sviesto kremu
-
Avietiniai keksiukai
-
Daniški dešrelių rageliai
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3/5 stiklinės -
Bulvės,
600 gramų -
Varškė,
250 gramų -
Svogūnai,
100 gramų - Taukai (kiaulių), kepimui
-
Jautiena, kumpis,
100 gramų - Grietinė, tiršta, riebi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
