Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
AUTORIUS:
Danutė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų vištiena (smulkinta)
4 riekės batonas
200 gramų grietinėlės, 35%
1 stiklinė alyvuogių (žaliosios)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
1 žiupsnelis rozmarinas (smulkintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.
2.
Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
3.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
4.
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!

P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.

Populiariausi receptai šią savaitę

Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sutarkuokite svgūną.
    Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
    Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
    Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.

  2. Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.

  3. Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos

  4. Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!

    P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.

Receptą atsiuntė Danutė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų