Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.

Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų | vištiena (smulkinta) |
4 riekės | batonas |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | alyvuogių (žaliosios) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 žiupsnelis | rozmarinas (smulkintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
2.
Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
3.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
4.
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanūs sumuštiniai
-
Vištienos sandvičiai
-
Ikrų užkandėlė
-
Vištienos vyniotinis "Marmuras"
-
Avokadas su varške
-
Rūkyti lašiniai
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Tortilijų tortukas su tunu
-
Skanėstas "Vitaminai"
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Valentino sumuštinukai
-
Pusryčių užkandėlė
-
Seniai besmegeniai
-
Sūrio užkandis prie vyno
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištiena, smulkinta,
600 gramų -
Batonas,
4 riekės -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Alyvuogės, žaliosios,
1 stiklinė -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Rozmarinas, smulkintas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...