2 vienetai | kiaušiniai |
1 pakelis | makaronai ( greito paruošimo (sausi)) |
4 valgomieji šaukštai | majonezas |
2 skiltelės | česnakas |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Faršo vyniotinis
- Vištienos tortas
- Boružėlės
- Varškės sūris su kmynais
- Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
- Džiovinti kopūstai
- Ikrų užkandėlė
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
- Velykų belaukiant
- Daržovės drebučiuose
- Baklažanų suktinukai su šonine
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Lašišos sumuštinukai
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Rūkyta lašiša su grūdėta varške
- Sumuštinukai
- Virtas vyniotinis
Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Makaronai, greito paruošimo (sausi),
1 pakelis -
Majonezas,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Makaronus smulkiai sutrupinti į dubenį.
Ant sausų makaronų uždėti 4-5 šaukštus majonezo ir palikti, kad išbrinktų.
Į išbrinkusius makaronus sutarkuoti (arba smulkiai supjaustyti) virtus kiaušinius, suberti smulkiai kapotą česnaką. Berti prieskonius: berti druską, pipirus (galima pagardinti krapais, svogūno laiškais) arba naudoti sausų greito paruošimo makaronų pakelio prieskonius (skaniausi sūrio skonio makaronų prieskoniai, nes tada atrodo, kad užtepelėje yra ir sūrio).
Paruoštą užtepėlę skanu valgyti užteptą ant skrudinto batono riekės. Tinka įdaryti nesaldžius krepšelius, valgyti su krekeriais - daryti bet kokius užkandžius. Valgyti pusryčiams kaip sumuštinius.