
200 gramų | kiaulienos lašiniai (riekelėmis) |
200 gramų | žąsis |
200 gramų | vištų kepenėlės |
200 gramų | veršiena |
200 gramų | kiauliena |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% (30 proc) |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
1 vienetas | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | prieskoniai |
0.5 stiklinės | konjakas |
0.5 stiklinės | degtinė (vyšninė) |
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pievagrybių garnyras
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Pikantiški krepšeliai
-
Sūrio ritinukai
-
Suši
-
Virtas vyniotinis
-
Sūrio lazdelės
-
Kepti svogūno žiedai
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Sūrio kroketai
-
Užkandiniai spirgučiai prie alaus
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Sūrių užkandelė
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Žuvis tešloje
-
Žvynabudės muštiniai
-
Medalionai arba mini bandelės su dešrele
-
Karaimų kibinai
-
Uždara pica
Mėsos paštetas

-
Kiaulienos lašiniai, riekelėmis,
200 gramų -
Žąsis,
200 gramų -
Vištų kepenėlės,
200 gramų -
Veršiena,
200 gramų -
Kiauliena,
200 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 30 proc,
0.5 stiklinės -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės - Prieskoniai
-
Konjakas,
0.5 stiklinės -
Degtinė, vyšninė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Veršieną, kiaulieną ir žąsieną užpilti 2 stiklinėmis vandens, įmesti nuluptą svogūną, česnaką, kvapniuosius bei karčiuosius pipirus (po 10 žirnelių), mairūną ir druską. Užvirinti, sumažinti ugnį ir toliau virti, kol vanduo visiškai išgaruos.
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.