
200 gramų | kiaulienos lašiniai (riekelėmis) |
200 gramų | žąsis |
200 gramų | vištų kepenėlės |
200 gramų | veršiena |
200 gramų | kiauliena |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% (30 proc) |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
1 vienetas | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | prieskoniai |
0.5 stiklinės | konjakas |
0.5 stiklinės | degtinė (vyšninė) |
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupelių ir duonos mišrainė
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Avokadai su krevetėmis
-
Įdaryti pomidorai
-
Pikantiškos morkytės
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Marinuota skumbrė
-
Kiaušininė užkandėlė
-
Lašišos bokšteliai
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Bulviniai traškučiai
-
Daržovių užkandėlė
-
Keptos duonos užkandis prie alaus
-
Mocarelos užkandis
-
Keptų kalmarų užkandėlė
-
Vištienos drebučiai
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Įdaryti krepšeliai
-
Sūri širdelė
Mėsos paštetas

-
Kiaulienos lašiniai, riekelėmis,
200 gramų -
Žąsis,
200 gramų -
Vištų kepenėlės,
200 gramų -
Veršiena,
200 gramų -
Kiauliena,
200 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 30 proc,
0.5 stiklinės -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės - Prieskoniai
-
Konjakas,
0.5 stiklinės -
Degtinė, vyšninė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Veršieną, kiaulieną ir žąsieną užpilti 2 stiklinėmis vandens, įmesti nuluptą svogūną, česnaką, kvapniuosius bei karčiuosius pipirus (po 10 žirnelių), mairūną ir druską. Užvirinti, sumažinti ugnį ir toliau virti, kol vanduo visiškai išgaruos.
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.