
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 stiklinės | vanduo |
2 stiklinės | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | grikiai |
20 gramų | sviestas |
Padažui dar reiks: 2-3 svogūnai, 40 g sviesto, 1-2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės grietinės, grybų nuoviro.
Išverdama tiršta tąsi grikių košė. Į atvėsusią košę suberiami miltai, įmušami kiaušiniai ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Ant delno išplojamas tešlos gabaliukas, uždedamas šaukštelis grybų, kraštai užlenkiami ir padaromas mažas pyragėlis. Pyragėliai pavilgomi plaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepinami didesniame aliejaus kiekyje.
Valgoma su svogūnų padažu.
Įdarui svogūnai ir virti grybai smulkiai supjaustomi, pakepinami, įberiama džiūvėsėlių, įdedama grietinės, pasūdoma.
Padažui svogūnai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste, suberiami miltai, pakepinama, įpilama grybų nuoviro, pavirinama, sudedama grietinė ir dar pakaitinama, bet neužvirinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Garfildo lazanija
-
Makaronai su moliūgu
-
Porai su ryžiais
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Makaronai su sojos faršu
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Makaronai su sardelėmis
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
-
Įdaryti makaronai
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
-
Ryžių rizotas
-
Ryžių apkepas
-
Spaghetti
-
Vištiena su ryžiais
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Vištiena su ryžiais
-
Makaronai su lašiša
-
Tagliatelle su grybų padažu
Grikių kruopų pyragėliai su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės -
Pienas,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Grikiai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reiks: 30—40 g džiovintų grybų, 20-40 g sviesto, 1-2 svogūnai, grietinės, džiūvėsėlių, pipirų (nebūtinai), druskos.
Padažui dar reiks: 2-3 svogūnai, 40 g sviesto, 1-2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės grietinės, grybų nuoviro.
Išverdama tiršta tąsi grikių košė. Į atvėsusią košę suberiami miltai, įmušami kiaušiniai ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Ant delno išplojamas tešlos gabaliukas, uždedamas šaukštelis grybų, kraštai užlenkiami ir padaromas mažas pyragėlis. Pyragėliai pavilgomi plaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepinami didesniame aliejaus kiekyje.
Valgoma su svogūnų padažu.
Įdarui svogūnai ir virti grybai smulkiai supjaustomi, pakepinami, įberiama džiūvėsėlių, įdedama grietinės, pasūdoma.
Padažui svogūnai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste, suberiami miltai, pakepinama, įpilama grybų nuoviro, pavirinama, sudedama grietinė ir dar pakaitinama, bet neužvirinama.
Komentarai (6)
-
mamertas
2015-01-04 17:27
labai skanu, as dar prikandu ir rauginto agurko, super
-
agnieska
2011-04-29 20:54
dariau siuos kukulius, is akie-, nieko nematavau. nedariau padazo, bet i vidu dar dejau tarybines daktariskos desros gabaliuku, tai skonis buvo neralus. valgem ir laizemes pirstus nem nem nem :super:
-
deWDR
2010-05-08 09:32
kazkoks netikslus receptas, rasoma, kad reikia vieno kiausinio, bet paskui i tesla imust kiausinius, paniruojant irgi reikia kiausinio plakinio...zodziu
-
Li
2009-11-26 16:15
graziai ir skaniai atrodo :super:
-
(anonimas)
2009-05-16 16:06
:parselis: