
150 gramų | kukurūzai (miltai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
1 vienetas | svogūnai |
700 gramų | kalakutiena (faršas arba stambiai kapota kalakutiena) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
-
Vištų sparneliai klevų sirupe
-
Troškinta antis su daržovėmis
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Menkė garuose
-
Keptos veršienos šlaunelės
-
Varškės apkepo kvadratėliai
-
Bulvių plokštainis su grybais
-
Šamų kotletukai
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Veršienos šniceliai
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Keptas kumpis
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
-
Varškės apkepas
Kūmutės kotletukai

- Paruošimo laikas:
-
Kukurūzai, miltai,
150 gramų - Druska
- Prieskoniai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Kalakutiena, faršas arba stambiai kapota kalakutiena,
700 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį sukrečiame kalakutieną, įmušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius, labai smulkiai kapotą svogūną ir kukurūzinius miltus. Masę kuo kruopščiau išmaišome, vis pavilgant rankas šaltame vandeny. Turėtų gautis apykietis kamuolys. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir vandeny pavilgytomis rankomis formuojame apvalius kotletukus. Dedame į keptuve, paliekant nemažą tarpą, nes sudėjus reikiamą kiekį imame į rankas bulvių grūstuvę ir spaudžiame rutuliukus, kol jie pavirs plonais blyneliais. Apkepame abi puses ir atidedame. Kepant kitą pusę kotletukai vėl išsipučia, bet vis tiek lieka pakankamai plonyčiai.
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.
Skanaus!