Naminė tortilija su priedais
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų miltai
20 gramų margarinas
40 mililitrų vanduo
100 gramų sūris (feta)
1 vienetas agurkų
1 vienetas pomidorai
1 vienetas svogūnai (mėlynieji)
40 gramų padažas (Pesto )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.
2.
Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.
3.
Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.
4.
Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.
5.
Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.
6.
Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.
7.
Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminė tortilija su priedais

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.

  2. Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.

  3. Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.

  4. Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.

  5. Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.

  6. Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.

  7. Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų