350 gramų | spageti |
100 gramų | kiaulienos šoninė |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
1 skiltelė | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | pecorino sūrio (tarkuotas, nebūtina) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių apkepas su grybais
- Plovas su baklažanais
- Makaronų apkepas su obuoliais
- Skryliai su šoninės padažu
- Paprastoji lazanija
- Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
- Pomidorų ir makaronų apkepas
- Sojos faršas su makaronais
- Ukrainietiškas ryžių apkepas
- Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
- Lazanija su lašiša
- Risotto
- Spaghetti
- Jūreiviški makaronai
- Makaronų ir sūrio apkepas
- Pasta Marino
- Virtinukai
- Spagečiai pomidoro
- Makaronų apkepas
- Studentiški "Mildės" makaronai
Spageti Carbonara
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Spageti,
350 gramų -
Kiaulienos šoninė,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Parmezano sūris, tarkuotas,
50 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Pecorino sūris, tarkuotas, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinkite sūdytą vandenį ir sudėkite spageti makaronus.
Kubeliais supjaustykite kiaulienos šoninę nulupkite česnako skiltelę ir truputį ją sutraiškykite.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite česnaką bei šoninę tol, kol pataps rusvos spalvos.
Įmuškite kiaušinius į dubenį, įdėkite tarkuotus Parmezano ir, jeigu turite, Pecorino sūrius, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Palengva išmaišykite viską plaktuvu arba šakute.
Kai spageti išvirs, nupilkite vandenį, supilkite makaronus į lėkštę kartu su šonine ir išmaišykite mediniu šaukštu. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite kiaušinių ir sūrio mišinį, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir palengva išmaišykite, kol visi ingredientai susimaišys. Jei padažas per daug skystas, vėl kelias sekundes pakaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.