Kopūstų pudingas (Kålpudding)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukrus (sirupas)
75 mililitrai ryžiai (trumpieji, smulkūs)
150 mililitrų vanduo
300 mililitrų pienas
šiek tiek druska (1/4)
1.25 kilogramo kopūstai (gūžiniai)
1 valgomasis šaukštas sojos padažas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Įdarui:
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno

Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!

P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kopūstų pudingas (Kålpudding)

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui:
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno

Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!

P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.

Reklama:

Komentarai (2)


  • (anonimas) 2011-09-09 19:22

    tai labai skanu ypac valgant su virtom bulvem ir rudu padazu ;-)


  • frikas 2010-08-29 12:57

    =]] o pats bandei ka sukurei. hurmaninis patiekalas . fe


Daugiau receptų