| 1 valgomasis šaukštas | cukrus (sirupas) |
| 75 mililitrai | ryžiai (trumpieji, smulkūs) |
| 150 mililitrų | vanduo |
| 300 mililitrų | pienas |
| šiek tiek | druska (1/4) |
| 1.25 kilogramo | kopūstai (gūžiniai) |
| 1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno
Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!
P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Romšteksas majonezo padaže
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Žiediniai kopūstai su kumpiu
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
-
Šparagai ant griliaus
-
Kopūstų lapų apkepas su mėsa
-
Falafeliai
-
Romos pjausnys iš sūrio
-
Daržovių kugelis
-
Japoniški baklažanai
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Skrudintos daržovės su grybais
-
Moliūgai vakarienei
-
Apkeptos daržovės
-
Kepti aguročiai su slyvomis
-
Svogūnų pyragas
-
Obuolių ir morkų blynai
-
Jautienos ir bulvių apkepas
Kopūstų pudingas (Kålpudding)
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, sirupas,
1 valgomasis šaukštas -
Ryžiai, trumpieji, smulkūs,
75 mililitrai -
Vanduo,
150 mililitrų -
Pienas,
300 mililitrų - Druska, 1/4
-
Kopūstai, gūžiniai,
1 ir 1/4 kilogramo -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno
Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!
P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.
Komentarai (3)
-
(anonimas)
2011-09-09 19:22
tai labai skanu ypac valgant su virtom bulvem ir rudu padazu ;-)
-
frikas
2010-08-29 12:57
=]] o pats bandei ka sukurei. hurmaninis patiekalas . fe
