Kokosiniai pyragaičiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
175 gramai kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
175 gramai sviestas (ištirpdytas)
175 gramai cukrus
3 vienetai kiaušiniai (išplakti)
1 arbatinis šaukštelis vanilė (ekstraktas)
2 valgomieji šaukštai pienas
350 gramų kokosas (drožlės)
500 gramų cukraus pudra
40 gramų kakava
85 mililitrai vanduo (karštas)
70 gramų sviestas (ištirpdytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1) Įkaitinam orkaitę iki 180C. Ištepam 23cm kvadratinę kepimo skardą sviestu/aliejum.

2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.

3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.

4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .

5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.

6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kokosiniai pyragaičiai

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1) Įkaitinam orkaitę iki 180C. Ištepam 23cm kvadratinę kepimo skardą sviestu/aliejum.

2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.

3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.

4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .

5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.

6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (7)


  • Mėta 2011-07-27 14:29

    Tai kad pagrinde visas tas kokosas naudojamas voliojant. Jo žinoma atlieka, tad ten tuos 50g ar kiek numesti galima. Bet labai sumažinti nerekomenduočiau, tiek vizualiai tiek skoniu neprilygtų originaliam receptui.


  • panele x 2011-04-21 19:45

    o jeigu maziau kokoso det? skonis paciu pyragiuku nenukentes?


  • Ekstremalai 2010-09-11 13:36

    Pritariam,be galo skanūs pyragaičiai :super: Tikrai verta gaminti ir džiuginti jais sau artimus žmogiukus :taip: :bucinys:


  • Inetukas 2010-09-06 16:33

    Super!! :super: :super:


Daugiau receptų