2 kilogramai | kvietiniai miltai |
1 litras | pienas |
250 gramų | margarinas |
30 gramų | mielės |
200 gramų | baravykai (džiovinti) |
100 gramų | ryžiai |
3 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Baravykus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytais ir pakepintais aliejuje svogūnais.
Atskirai išvirti ryžius, nukošti ir perplauti šaltu vandeniu. Sumaišyti su paruoštais grybais, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą 10 minučių pakepinti.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, i juos dėti grybų įdarą. Pyragėlius iš viršaus aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo skardos į įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukt, iš orkaitės, gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje. Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliai su grybais ir mėsa
- Sūrio pyragėliai
- Naminiai riestainiukai
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Bananiniai keksiukai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Bulka su šokolado įdaru
- Pyragas aguonėlė
- Keksiukai su baltuoju šokoladu
- Pyragėliai su daržovėmis
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Avietiniai keksiukai
- Karamelinis keskiukas
- „Paršiukai“
- Sūrio pyragėliai
- Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Šokoladinė suflė
- Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
Pyragėliai su baravykais
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 kilogramai -
Pienas,
1 litras -
Margarinas,
250 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Baravykai, džiovinti,
200 gramų -
Ryžiai,
100 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir palaukti, kol pakils. Suberti į dubenėlį 1 kg miltų, supilti palaipsniui maišant pašildytą pieną, ištirpintą, bet nekarštą margariną, pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir apie valandą laukti, kol mielės pradės veikti. Vėl minkyti tešlą, palaipsniui suberiant likusius miltus. Gerai iškočiota tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Paruoštą tešlą 2 valandoms palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Baravykus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytais ir pakepintais aliejuje svogūnais.
Atskirai išvirti ryžius, nukošti ir perplauti šaltu vandeniu. Sumaišyti su paruoštais grybais, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą 10 minučių pakepinti.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, i juos dėti grybų įdarą. Pyragėlius iš viršaus aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo skardos į įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukt, iš orkaitės, gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje. Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.