
2 kilogramai | kvietiniai miltai |
1 litras | pienas |
250 gramų | margarinas |
30 gramų | mielės |
200 gramų | baravykai (džiovinti) |
100 gramų | ryžiai |
3 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Baravykus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytais ir pakepintais aliejuje svogūnais.
Atskirai išvirti ryžius, nukošti ir perplauti šaltu vandeniu. Sumaišyti su paruoštais grybais, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą 10 minučių pakepinti.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, i juos dėti grybų įdarą. Pyragėlius iš viršaus aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo skardos į įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukt, iš orkaitės, gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje. Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
-
Kokosiniai pyragaičiai
-
Keksiukai kiekvienai dienai
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
-
Bulvinės bandelės
-
„Torketti“
-
Pyragėliai einant į svečius
-
Pyragėliai su obuoliene
-
„Paršiukai“
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Žagarėliai
-
Naminiai riestainiukai
-
Plikytos tešlos pyragaičiai
-
Obuolių spurgos be mielių
-
Spurgos kitaip
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Sūrio pyragėliai
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Margi keksiukai
Pyragėliai su baravykais

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 kilogramai -
Pienas,
1 litras -
Margarinas,
250 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Baravykai, džiovinti,
200 gramų -
Ryžiai,
100 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir palaukti, kol pakils. Suberti į dubenėlį 1 kg miltų, supilti palaipsniui maišant pašildytą pieną, ištirpintą, bet nekarštą margariną, pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir apie valandą laukti, kol mielės pradės veikti. Vėl minkyti tešlą, palaipsniui suberiant likusius miltus. Gerai iškočiota tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Paruoštą tešlą 2 valandoms palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Baravykus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytais ir pakepintais aliejuje svogūnais.
Atskirai išvirti ryžius, nukošti ir perplauti šaltu vandeniu. Sumaišyti su paruoštais grybais, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą 10 minučių pakepinti.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, i juos dėti grybų įdarą. Pyragėlius iš viršaus aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo skardos į įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukt, iš orkaitės, gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje. Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.