
270 gramų | filadelfijos sūrio | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
6 valgomieji šaukštai | cukrus | |
3 valgomieji šaukštai | mėlynių džemas (ar kitokio mėgstamo, uogienės) | |
1 sauja | šaldytos mėlynės (nebūtina) | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas | |
Pagrindui: | ||
200 gramų | sausainiai | |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginių tinginys
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Tortas "Mozaika"
-
Uogų desertas
-
Vaisinis desertas
-
Ledų desertas
-
Nekeptas meduolių pyragas
-
Braškių grietinėlė
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Sūrio desertas
-
Mėlynių ledai
-
Šokoladiniai bananai
-
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
-
Desertinis vasaros tortukas su Filadelfijos sūriu
-
Gaivus mango desertas
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Grietinės želė su bananais
-
Citrininis tiramisu
-
Ledai su braškėmis
-
Aviečių sulčių drebučiai
Mini kreminio sūrio pyragėliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Filadelfijos sūris,
270 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Mėlynių džemas, ar kitokio mėgstamo, uogienės,
3 valgomieji šaukštai -
Šaldytos mėlynės, nebūtina,
1 sauja -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilės ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sausainiai,
200 gramų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 165 C.
Sviestą išlydome mikrobangėje. Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių, gerai sumaišome su sviestu. Į metalinę keksiukų formą išdėliojame 12 popierinių keksiukų formelių.
Į keksiukų formeles tolygiai paskirstome sausainių trupinius, išlyginame paviršių, gerai prispaudžiame, dedame į orkaitę ir kepame 7 min. Ištraukiame ir paliekame pravėsti. Orkaitės neišjungiame.
Kreminį sūrį išplakame su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, vanilės esencija, citrinos sultimis. Plakame, kol nelieka gumulėlių.
Sūrio masę tolygiai paskirstome ant sausainių trupinių, dedame atgal į orkaitę ir kepame 18-19 min. (ne ilgiau, nes paviršius sutrūkinės) Ištraukiame ir paliekame visiškai atvėsti, po to dedame į šaldytuvą sustingti.
Džemą pašildome mikrobangėje, kol šiek tiek suskystėja, po to užpilame ant keksiukų, sudėliojame mėlynes. Jei nekantraujate paragauti keksiukų, kai iškeps, palikite šiek tiek pravėsti ir galite mėgautis (tik nesustengusi sūrio masė bus kiek skystoka, bet laaabai skani!).