
Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
3 litrai | išrūgos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
8 vienetai | pipirai (juodieji) |
8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Kiauliena su keptais pomidorais
-
Aluje troškinta jautiena
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Kukuliai
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
-
Šventinškai paruošta sprandinė
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Ežero šašlykas
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Tortilijos
-
Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
-
Troškintos veršienos kepenėlės
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Šutinta kiškiena
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...