
Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
3 litrai | išrūgos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
8 vienetai | pipirai (juodieji) |
8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Veršienos kotletukai
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
-
Kiaulienos kepsniai
-
Farširuotas žiedinis kopūstas
-
Šašlykas kitaip
-
Kiaulienos suktinukai
-
Keptas paršelis
-
Bokšteliai iš mėsos
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Įdarytos parikos
-
Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
-
Veršienos šašlykas
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Įdaryti mėsos kukuliai
-
Sultingas šnicelis
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...