6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
3 litrai | išrūgos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
8 vienetai | pipirai (juodieji) |
8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Uzbekiškas šašlykas
- Avienos šašlykas
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
- Totoriška aviena su garstyčių padažu
- Keptas kumpis
- Keptos bulvės su mėsa
- Ežero šašlykas
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Balandėliai
- Kepta kiškiena marinate
- Sotūs pietūs - meksikietiškai
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Kiškio kepsnys
- Šašlykas majonezo marinate
- Tekiloje marinuota jautiena
- Įdaryti makaronai
- Prancūziškas triušis
- Keptas kiaulienos kumpis
Keptas rūkytas kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.