Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Graikiškas bulvių užkandis
INGREDIENTAI:
5 vienetai | bulvių |
300 gramų | jautienos faršas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Užkandėlė su šonine
-
Antienos filė užkandėlės (ant iešmelių)
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Įdarytos bulvės
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Sūdytos lašišos užkandėlė su grūdėtų garstyčių padažu ir pomidorais
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Pavasariu alsuojanti pica
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
-
Medalionai arba mini bandelės su dešrele
-
Pikantiškos rožytės
-
Konservuotų pupelių užkandėlė
-
Kepta duona "Su skyle"
Graikiškas bulvių užkandis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Bulvės,
5 vienetai -
Jautienos faršas,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...