Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Graikiškas bulvių užkandis
INGREDIENTAI:
5 vienetai | bulvių |
300 gramų | jautienos faršas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešriukai
-
Skanūs sumuštiniai
-
Pievagrybiai grietinės padaže
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Bulvių ir lašišos kukuliai
-
Silkės užkandėlė
-
Krevetės patale
-
Vieno kąsnio užkandėlė su antiena
-
Keptos krevetės
-
Duonos riekutės tešloje
-
Įdaryti kiaušiniai ,,Paukščiukai''
-
Įdarytos bulvės
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Užkandis "Margas pavasario stalas"
-
Kepti žuvies piršteliai
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
Graikiškas bulvių užkandis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Bulvės,
5 vienetai -
Jautienos faršas,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...