
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Maltinukai drebučiuose
-
Įdarytas pomidoras
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Pusryčių užkandėlė
-
Paprikų valtelės
-
Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Vaisių užkandis "Povas"
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
-
Šventinė kiaušinių užkandėlė
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Žavesio skaniausi sumuštinukai
-
Įdarytų paprikų užkandis
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Farširuoti kiaušiniai
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu