
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Šaltiena su vištiena
-
Lietuviški "sushiai"
-
Vorų užkandėlė
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Maltinukai drebučiuose
-
Žuvies vyniotinis drebučiuose
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Naminis lydytas sūris su krapais
-
Blyneliai su dešra ir sūriu
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Olgos šventinė silkutė
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Perverti sumuštinukai švediškam stalui
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu