| 5 valgomieji šaukštai | druska |
| 200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Velykinės morkytės
-
Rūkyti kumpio gabalai
-
Žiemos skanumynas
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Pusryčių užkandėlė
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Helovyno užkandžiai
-
Lietuviški "sushiai"
-
Silkių vyniotiniai
-
Vorų užkandėlė
-
Užtepėlė su krabais
-
Silkė su daržovėmis
-
Vabaliukai
Vytintos stintos
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu
