5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Kiaušininė užkandėlė
- Kiaušiniai, įdaryti šprotais
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Vištienos sandvičiai
- Įdaryti kiaušiniai
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Kepenėlių tortas
- Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
- Sūrio užkandis prie vyno
- Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Silkė su svogūniukais
- Rūkyti lašiniai
- Šaltiena "Gerulis"
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Grybai krepšeliuose
- Valentino sumuštinukai
- Seniai besmegeniai
Vytintos stintos
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu