
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avokado užtepėlė
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
-
Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Kiaušininė užkandėlė
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Baklažanų suktinukai
-
Velykų belaukiant
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Šokoladinės vynuogės
-
Žvynabudės muštiniai
-
Spalvingi iešmeliai
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu