
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Šaltiena
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Velykų belaukiant
-
Vaisių užkandis "Povas"
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Tuno - lašišos užkandinis tortas
-
Vėrinukai su kumpiu
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Kiškienos paštetas
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
-
Įdarytas pomidoras
-
Valentino sumuštinukai
-
Vėrinukai
-
Avokado užtepėlė
-
Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
-
Šaltiena su vištiena
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu