
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Velykų suktinukai - sushi
-
Šventinė silkė su razinomis
-
Įdaryti agurkai
-
Įdaryti agurkėliai
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Seniai besmegeniai
-
Sūrių užkandelė
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
-
Baklažanų suktinukai
-
Silkė su daržovėmis
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Šaltiena su vištiena
-
Ikrų užkandėlė
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Sveiki brokolių rutuliukai
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Kiškienos paštetas
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu