
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suktukai su varške
-
Lašiša įdaryti kiaušiniai
-
Sūrių užkandelė
-
Šventinis lavašo vyniotinis
-
Silkutė su cinamonu
-
Spalvingi iešmeliai
-
Karališkos krevetės paprastai
-
Kiškienos paštetas
-
Krabų mėsos „Rafaelo“
-
Įdarytų paprikų užkandis
-
Greitieji sūrio ir šoninės iešmeliai
-
Krevečių užkandėlė su majonezu
-
Baklažanų suktinukai
-
Vištienos tortas
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Dinos sumuštinukai
-
Vyniotinis su sūriu ir vištiena
-
Šventiniai sumuštiniai
-
Gėlytės
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.