
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Bulviniai pyragėliai
-
Cukinijų užkanda
-
Sumuštinukai su obuoliais
-
Kiaušiniai su varškės padažu
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Užkandis su unguriu
-
Mylimųjų pica
-
Kepta duona - kitaip
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Silkė su morkomis
-
Maltinukai drebučiuose
-
Krevečių ir šoninės iešmeliai
-
Konservuotų pupelių užkandėlė
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Traškūs žiediniai kopūstai
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Tartaletės su lašiša ir ikrais
-
Pusryčiai "Dopingas"
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.