
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaušiniai – vėžliukai
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Vasariškas omletas
-
Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
-
Omletas su krevetėmis
-
Silkė su daržovėmis ir padažu
-
Tradicinė silkė
-
Vaisių vėrinukai
-
Lietuviški "sushiai"
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Lavašo suktinukai
-
Įdarytos paprikos
-
Kalmaras vyno padaže
-
Kiaušinienė
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Traiškytos bulvės orkaitėje
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.