100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Pavasarinis silkės užkandis
- Skanūs vafliai su įdaru
- Sumuštiniai su lašiša
- SPELTOS pica
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Sūrio vyniotinis su krabų lazdelių įdaru
- Originalūs sumuštiniai
- Pievagrybiai ant žarijų
- Kepti pomidorai su įdaru
- Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
- Orkaitėje kepti kiaušiniai
- Įdaryti svogūnai itališkai
- Olgos šventinė silkutė
- Krevetės patale
- Švelnioji silkė
- Karališkos krevetės paprastai
- Konservuotų pupelių užkandėlė
- Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
- Džiovinti kopūstai
Lietuviškas sušis
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.