| 100 mililitrų | majonezas |
| 2 vienetai | bulvių |
| šiek tiek | lydytas sūris |
| šiek tiek | silkė (filė) |
| 1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
| 5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
| 1 vienetas | morkos |
| šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša įdaryti kiaušiniai
-
Aštrus pomidorų kokteilis
-
Sūrių užkandelė
-
Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
-
Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
-
Užtepėlės su duonelėmis
-
Braškės šokolade
-
Originalūs sumuštiniai
-
Omletas su daržovėmis
-
Lašišos vieno kąsnio sumuštinukai
-
Kiaušininė užkandėlė
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Grybukai po sniegu
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Ypatingieji kiaušinukai
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Pakora
-
Pica studentiška
Lietuviškas sušis
akcijas
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.
