| 100 mililitrų | majonezas |
| 2 vienetai | bulvių |
| šiek tiek | lydytas sūris |
| šiek tiek | silkė (filė) |
| 1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
| 5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
| 1 vienetas | morkos |
| šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų užkandis
-
Sūrio lazdelės
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Varškės kamuolėliai
-
Marinuota skumbrė
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Kepti saldūs sumuštiniai
-
Omleto keksiukai
-
Įdaryti kiaušiniai lukštuose
-
Originalūs sumuštiniai
-
Kiaušiniai su varškės padažu
-
Sūrio ritinukai
-
Vėrinukai
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Švediški vėžiai
-
Omletas su krabų lazdelėmis
-
Daržovių puokštė
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Kepti pomidorai su įdaru
-
Kiaušinių ir svogūnų „košė“
Lietuviškas sušis
akcijas
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.
