
500 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | grietinė |
šiek tiek | aliejaus |
200 gramų | sviestas |
500 gramų | kiauliena (šoninė) |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Omleto keksiukai
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
-
Skrebučiai
-
Užklota pica
-
Egzotiškos Tortilijos
-
Blyneliai su dešra ir sūriu
-
Karšti sumuštiniai su šprotais
-
Ant žarijų keptos vištų širdelės
-
Karališki pusryčiai
-
Hamburgeris
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Mumijos
-
Kibinai
-
Mini picos su majonezu
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Krevečių sumuštiniai
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Krevetės
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
Kibinai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
200 gramų - Aliejus
-
Sviestas,
200 gramų -
Kiauliena, šoninė,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai. Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Komentarai (2)
-
Egle
2017-03-04 01:32
Labas Gintare,tikrai buvo labai skanu!siulau visiems pabandyti!