Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
8 kilogramai bulvių (nuskustų, žalių)
2 kilogramai bulvių (nuluptų, virtų)
250 gramų grietinė
6 lapai kopūstai
2 valgomieji šaukštai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
2.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
3.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
4.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Komentarai: 14
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
Gaminimo eiga:
  1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.

  2. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

  3. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

  4. Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (14)


  • Vilma 2018-06-18 20:35

    Netoli Alytaus kavinėje,, PAS Gintarą,, kepamos bandos, labai skanios galima užsisakyti ir paragauti. Pagal užsakymą netgi atveža į namus


  • Nijole 2018-06-18 00:09

    Papildau, nes neparasiau jog tam tinkamas spizinis britvonas, sudeti bandoms iskeptoms ir pasauti i peciu....


  • Nijole 2018-06-18 00:03

    Dar skanesnes bandos buna, kai tas bandas iskeptas ,dar karstas supjaustome gabaliukais delno dydzio , uzpilame paspirgintais spirguciais ir uzpilame grietineles nemazai , uzdengiame dangciu ir pasauname dar i neatvesusi peciu. ...
    Vaikystes pats skaniausias maistas, mamytes ruostas.
    Nostalgija dzukiskoms bandoms.....


  • Sigita 2018-01-16 12:49

    Mano pro močiute kepdavo šį gardėsį, pasiilgau to skonio, bet mokėjimas gerai iškūrenti krosnį yra ne ka svarbesnis už patį receptą.


  • Aldona 2018-01-09 20:43

    Pirmą kartą matau kažką panašaus matyt neteks paragauti, o visai norėčiau ☺️


  • Genure 2018-01-07 21:47

    Dar noreciau patart virsu apslakstyt krakmolu, grazesnes, blizgesnes bus.


  • Vaiva 2018-01-07 20:22

    Tikrai taip! Tikros dzūkiškos bandos - be virtų bulvių!


  • Ruta 2018-01-07 19:11

    galima kepti ir orkaiteje... aisku skonis mazumele skirias... bet... vaikyste primena... mmm


  • Danutė 2017-10-18 21:31

    Super


  • Vida 2017-10-03 07:40

    Net skrandis susitrauke prisiminus tas bulvines bandas su spirguciu ir grietines padazu,kurias kepdavo baba.skanumelis.tik ji nededavo virtu bulviu,iskseptas bandas supjaustydavo trikampiukais dedavo I bliuda apipildama padazu ir palaikydavo peciuje siltai.


Daugiau receptų