Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
8 kilogramai bulvių (nuskustų, žalių)
2 kilogramai bulvių (nuluptų, virtų)
250 gramų grietinė
6 lapai kopūstai
2 valgomieji šaukštai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
2.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
3.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
4.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Komentarai: 30
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
Gaminimo eiga:
  1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.

  2. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

  3. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

  4. Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (30)


  • Onutė 2020-04-30 23:25

    Ilgai kepat,per tiek laiko jos pasidaro sausokos,iskempa per pusvalandį,žinoma priklauso kaip krosnis įkaitus ir kokio storio banduke.Kepdavom kiekvieną sekmadienį kai šeima buvo,o dabar kai vaikai sugrįžta.


  • Onute 2020-04-29 23:16

    Tokius blynus kėpdavo mama an išdžovintu kopūsto łapų. Sakydavo:kepsim blynus pečiuj.


  • Gintarui 2020-04-28 23:39

    Pritariu Gintarui labai teisingas komentaras


  • Daiva 2020-04-26 23:18

    Bobute kepdavo.Labai skanu su suditu lasiniu spirgusiais.


  • Vita 2020-04-26 18:40

    Nesvarbu koks padažas, mano močiutė ir mama ir dabar aš pati darau ir su gritinuke su grybais ir su spirgučiais priklausomai nuo nuotaikos, o skonis tai fantastika, orkaitėje taip pat galima, bet čia tai kaip per nosinaitę bučiuotis.


  • vijoleta 2020-04-26 17:51

    pati kepu orkaiteje,skonis kitoks...bet ....primena kaimiskas


  • Rimka 2020-04-17 09:18

    Kiek pamenu tai mociute grietines nededavo


  • Gintaras 2019-05-14 13:58

    Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.


  • Žilvinad 2019-05-13 10:53

    Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.


  • Vilija 2019-05-11 09:46

    Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai


Daugiau receptų