Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
8 kilogramai bulvių (nuskustų, žalių)
2 kilogramai bulvių (nuluptų, virtų)
250 gramų grietinė
6 lapai kopūstai
2 valgomieji šaukštai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
2.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
3.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
4.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Komentarai: 6
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
Gaminimo eiga:
  1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.

  2. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

  3. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

  4. Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (6)


  • Danutė 2017-10-18 21:31

    Super


  • Vida 2017-10-03 07:40

    Net skrandis susitrauke prisiminus tas bulvines bandas su spirguciu ir grietines padazu,kurias kepdavo baba.skanumelis.tik ji nededavo virtu bulviu,iskseptas bandas supjaustydavo trikampiukais dedavo I bliuda apipildama padazu ir palaikydavo peciuje siltai.


  • Zita 2017-10-02 17:08

    Pas mus niekada i bandas nededavo virtu bulviu.Cik tarkuotos zalios biski druskos ir viskas.Padazas pas mus daromas is spirgiu,svoguno ir grietineles arba kaimisko pieno .


  • ona 2017-10-02 12:24

    viskas gerai tik per daug dedama virtu bulviu gaunasi minkstas kugelis o ne bandos


  • olegas 2017-10-01 22:01

    nesu dzukas bet lietuvisku patiekalu gerbejas.
    skaniai atrodo,suragauciau 3minimum , bet tik gaila neturiu tokio dalyko ant ko ir kur kepti


  • Albertas 2017-10-01 20:29

    Tai vienas is geriausiu ir skaniausiu dzukisku patiekalu.Labai skanu su daryciniu( tai varske sumaisyta su grietine ar grietinelear pienu ir pasudyta)Sksnu ir uzpylus spirguciais . :) skanaus!!!


Daugiau receptų