Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
8 kilogramai bulvių (nuskustų, žalių)
2 kilogramai bulvių (nuluptų, virtų)
250 gramų grietinė
6 lapai kopūstai
2 valgomieji šaukštai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
2.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
3.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
4.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Komentarai: 23
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pigus ir labai skanus maistas. Valgome su spirgučiais, spirgių - grietinėlės padažu, sviestu, šaltiena, vištienos troškiniu... Regina
Gaminimo eiga:
  1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.

  2. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

  3. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

  4. Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (23)


  • Gintaras 2019-05-14 13:58

    Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.


  • Žilvinad 2019-05-13 10:53

    Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.


  • Vilija 2019-05-11 09:46

    Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai


  • Svetlana 2019-05-08 15:52

    Dar ir dabarcės juntu smoką burnoje...gėris


  • Danutė 2019-05-02 07:14

    Labai skanu tik liko nedaug krosnių kad kepti


  • Audra 2019-05-01 21:53

    Nei mociute, nei mama jokiu virtu bulviu i blynus ant kopusto lapo nededavo. Blynus plesydavom dar karstus ir valgydavom su grietine ar daryciniu. Nesuvalgytus puode susluoksniuodavo su spirguciais ir atgal i peciu, gerai pasute dar skanesni


  • genovaite 2019-05-01 10:50

    kai buvau maza,teta atvaziavo is kaimo gyvent i kauna,ir iskepe kugeli ant kopustu lapu,gal vadino ne kugeliu,neatsimenu,buvo labai skanu


  • Aimantukas 2018-11-29 21:44

    Dar pamiršot, kad su bandom darycinis valgomas


  • Nijolė 2018-08-31 21:05

    Bandas reikia plėšyti o ne pjaustyti


  • Vilma 2018-06-18 20:35

    Netoli Alytaus kavinėje,, PAS Gintarą,, kepamos bandos, labai skanios galima užsisakyti ir paragauti. Pagal užsakymą netgi atveža į namus


Daugiau receptų