
8 kilogramai | bulvių (nuskustų, žalių) |
2 kilogramai | bulvių (nuluptų, virtų) |
250 gramų | grietinė |
6 lapai | kopūstai |
2 valgomieji šaukštai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greitas bulvių apkepas
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Keptos armonikos
-
Rudens blynai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Bulvės įdarytos daržovėmis
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Įdarytos bulvės
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulvių košė su vištiena
-
Linksmoji bulvių košė
-
Bulviniai blynukai
-
Naminiai bulvių traškučiai
-
Keptos česnakinės bulvės
-
Bulviniai zrazai su jautiena
-
Dešros tarta
-
Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
-
Bulvių kotletai su porais
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Bulvės, nuskustų, žalių,
8 kilogramai -
Bulvės, nuluptų, virtų,
2 kilogramai -
Grietinė,
250 gramų -
Kopūstai,
6 lapai -
Druska,
2 valgomieji šaukštai
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.
Komentarai (24)
-
Gintaras
2019-05-14 13:58
Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.
-
Žilvinad
2019-05-13 10:53
Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.
-
Vilija
2019-05-11 09:46
Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai
-
Svetlana
2019-05-08 15:52
Dar ir dabarcės juntu smoką burnoje...gėris
-
Danutė
2019-05-02 07:14
Labai skanu tik liko nedaug krosnių kad kepti
-
Audra
2019-05-01 21:53
Nei mociute, nei mama jokiu virtu bulviu i blynus ant kopusto lapo nededavo. Blynus plesydavom dar karstus ir valgydavom su grietine ar daryciniu. Nesuvalgytus puode susluoksniuodavo su spirguciais ir atgal i peciu, gerai pasute dar skanesni
-
genovaite
2019-05-01 10:50
kai buvau maza,teta atvaziavo is kaimo gyvent i kauna,ir iskepe kugeli ant kopustu lapu,gal vadino ne kugeliu,neatsimenu,buvo labai skanu
-
Aimantukas
2018-11-29 21:44
Dar pamiršot, kad su bandom darycinis valgomas
-
Nijolė
2018-08-31 21:05
Bandas reikia plėšyti o ne pjaustyti
-
Vilma
2018-06-18 20:35
Netoli Alytaus kavinėje,, PAS Gintarą,, kepamos bandos, labai skanios galima užsisakyti ir paragauti. Pagal užsakymą netgi atveža į namus