Bulvių kotletukai
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | bulvių (virtos) |
150 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | džiūvėsėliai (malti) |
2 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | kiaulienos šoninė (rukyta) |
1 vienetas | svogūnai (laiškai, kapoti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
3 valgomieji šaukštai | svogūnai (laiškai, kapoti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinę išmaišyti su citrinos sultimis ir sukapotais svogūnlaiškiais. Paskaninti druska ir pipirais, po to įdėti į šaldvtuvą. Smulkiai supjaustytą šoninę ir svogūną pakepinti keptuvėje. Nuluptas bulves sumalti mėsmale, suberti šoninę su svogūnu, miltus, maltus džiūvėsėlius, kiaušinius, druską ir pipirus. Kruopščiai išminkyti tešlą. Drėgnomis rankomis formuoti mažus kotletėlius, iš abiejų pusių kepti įkaitintuose taukuose, kol apskrus. Patiekti su grietinės padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos česnakinės bulvės
- Bebriena
- Vištiena su skrebučiais
- Kepti vištų sparneliai
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Sočioji kiaušinienė
- Triušienos pjausniai
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
- Varškės ir ryžių apkepas
- Troškinti įdaryti agurkai
- Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
- Marinuotas ir keptas upėtakis
- Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena
- Keptos bulvės folijoje, žarijose
- Tagliatelle su grybų padažu
- Keptas karpis su pomidorais
- Koteltukai - rutuliukai
- Varškės ir sūrio apkepas
- Farširuotos blauzdelės
Bulvių kotletukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Bulvės, virtos,
1 kilogramas -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Džiūvėsėliai, malti,
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiaulienos šoninė, rukyta,
100 gramų -
Svogūnai, laiškai, kapoti,
1 vienetas - Druska
- Kvapieji pipirai
- Taukai (kiaulių), kepimui
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai, laiškai, kapoti,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grietinę išmaišyti su citrinos sultimis ir sukapotais svogūnlaiškiais. Paskaninti druska ir pipirais, po to įdėti į šaldvtuvą. Smulkiai supjaustytą šoninę ir svogūną pakepinti keptuvėje. Nuluptas bulves sumalti mėsmale, suberti šoninę su svogūnu, miltus, maltus džiūvėsėlius, kiaušinius, druską ir pipirus. Kruopščiai išminkyti tešlą. Drėgnomis rankomis formuoti mažus kotletėlius, iš abiejų pusių kepti įkaitintuose taukuose, kol apskrus. Patiekti su grietinės padažu.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...